Botan çayında aile faciası

Siirt'te serinlemek için girdikleri Botan Çayı'nda Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu.

Siirt'in Eruh İlçesi'nde Botan Çayı kıyısında piknik yaparken serinlemek için suya giren baba ve 3 çocuğu, Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu akıntıya kapıldı. Çoçuklardan biri çevredekiler tarafından kurtarılırken, baba ve 2 oğlu, kayboldu.

Billoris kaplıcaları yanından geçen Botan çayı kenarında piknik yapan Fehmi Özbey ve 3 çocuğu, serinlemek amacıyla suya girdi. Ancak bu sırada Alkumru Barajı'nın kapakları açıldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fehmi Özbey, kızı Kader, oğulları Serdar ve İbrahim'e sarılarak beklemeye başladı. Ancak bu sırada aile bireyleri akıntıya kapıldı. Sürüklenmeye başlayan aileden Kader Özbey, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. Fehmi Özbey ve iki oğlu ise kısa süre sonra gözlerden kayboldu.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri jandarma ve çevre köylerden korucular sevk edildi. Solunumu duran 13 yaşındaki Kader Özbey, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü, ardından da ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ekipler, kaybolan baba ve 2 çocuğunu bulmak için çay boyunca çalışma başlattı.

Botan çayında aile faciası | www.mynet.com/video

Görgü tanıklarından H. Necat Yıldız, "Su bir andan dalga şeklinde geldi. Babaları çocuklarına sarıldı. Ancak tüm çabalara karşın çocuklar akıntıya kapıldı. Kısa süre sonra da gözlerden kayboldu.

MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI Siirt- Eruh karayolu üzerindeki köprünün altında balık tutan 4 kişi ise, su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Balıkçılar, olay yerine sevk edilen Sivil Savunma ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: