Botan çayında tehlikeli iş

Ağaç dallarını birbirine bağlayarak suyun üzerinden iplerle çekerek karşıya geçiren vatandaşlar, tehlike arz ediyor.

Botan Çayı'ndaki su seviyesinin düşmesi ile çayın öbür tarafında bulunan bahçelerinden kışlık için biriktirdikleri ağaç dallarını birbirine bağlayarak suyun üzerinden iplerle çekerek karşıya geçiren vatandaşlar, tehlike arz ediyor.

Botan Çayı'ndaki su seviyesinin düşmesi, beraberinde farklı tehlikeleri de getirmeye başladı. Siirt ve Eruh arasından geçen Botan Çayı'nda su seviyesinin düşmesiyle vatandaşlar sudan geçerek karşı tarafta bulunan bağlarına gidip gelmeye başladı. Botan'ın karşısında bağı bulunan vatandaşlar, bağlarını budayarak kestikleri ağaç dallarını kışlık için biriktirip bahçede kuruttuktan sonra birbirine bağlayıp ip yardımı ile sal şekilde topladıkları çalıları karşıdan karşıya geçirerek kışın yakacaklarını evlerine götürmeleri yoldan geçen herkesi şaşırttı. Yoldan geçen vatandaşlar ilk önce balık avladıklarını düşündüklerini fakat kışlık çalıları Botan üzerinden iple çekerek karşıdan karşıya çektiklerini gördüklerinde şaşırdıklarını belirtiyorlar. Köylüler ise işsizlikten ve imkansızlıktan böyle tehlikeli işlere yeltendiklerini belirtiler. Kışlık yakacak topladıklarını belirten Mehmet Çiçek isimli vatandaş, "Yıllardır zorlukla geçtiğimiz bağlarımıza artık suyun içinden geçerek gidip gelebiliyoruz.

Reklam
Reklam

Bahçelerimizdeki ağaçlarımızı budayarak kışlık yakacak topluyoruz. Kestiğimiz ağaçları tarlada bekletip kuruduktan sonra karşıdan karşıya bağladığımız iplerin yardımı ile su üzerinden kışlık için getirip yakıyoruz. Su az olduğu için tehlikeli değil, bir de yüzme biliyoruz; biz toprağın çocuklarıyız. İmkanlarımız olsa biz de odunlarımızı Siirt'ten alırdık. İş olmadığı için mecburen bunları getiriyoruz. İşimiz ve gelirimiz olmadığı için kendi imkanlarımızla bu odunları ihtiyacımız olduğu için toplayıp getiriyoruz. En azından bu şekilde kışlık yakacaklarımızı temin ediyoruz" dedi.