Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi

SİİRT (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Siirt İl Başkanlığı, Botan Çayı'nda 6 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

SİİRT Siirt İl Başkanlığı, Botan Çayı'nda 6 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybetmesinin Alkumru Barajı'ndan kaynaklı olduğunun yer aldığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte bu acı ölümlerin her yıl tekrarlandığı kaydedildi. Olayla ilgili iddialara tatmin edici cevap beklendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: "Her yıl verdiğimiz bu kayıplar sıradan bir habermiş gibi gazete ve internet sayfalarında sayısal ifadeler olarak kaldı. Gelişmiş ülkelerde olaylar olmadan önce gerekli tedbirler alınır. Bizde ise maalesef yaşanmış olaylardan sonra dahi gerekli ders alınamadı. Şu ana kadar mevcut tedbirlerin yeterli olmadığı apaçık ortadaydı. Buna rağmen ne gibi önlemler alınmalı diye bir sorgulama bile yapılmadı. İş işten geçmeden alınacak tedbirleri bugün konuşuyor olmak trajikomik bir durumdur. Bizler, kamuoyu vicdanını yaralayan vahamet boyutundaki bu durumun sorumlularının makam ve mevkisine bakılmaksızın hukuk önünde hesap vermeleri amacıyla etkin bir soruşturma ve yargılamanın yapılmasını bekliyor, dile getirilen korkunç iddialar hakkında tatmin edici cevaplar istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: