Botaşspor Sahaya Çıkıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Botaşspor, yeni sezon hazırlıklarına 30 Temmuz’da başlayacak. Güney temsilcisi,...

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Botaşspor, yeni sezon hazırlıklarına 30 Temmuz’da başlayacak. Güney temsilcisi, yaklaşık bir ay sürecek olan kamp döneminde 3 ayrı turnuvaya da katılacak.

TKBL ve Türkiye Kupası’nda elde edeceği sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekip, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda da final oynamayı hedefleyen Botaşspor’da yeni sezon hazırlıkları 30 Temmuz’da başlayacağı bildirildi. Bir ay boyunca kendi tesislerinde çalışmalarını sürdürecek olan kırmızı-beyazlılar, bu süreçte oynayacağı hazırlık karşılaşmalarının yanı sıra 3 ayrı turnuvaya da katılarak, zorlu lig ve Avrupa maratonu öncesinde son sınavını verecek.

Reklam
Reklam

Transfer çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Başantrenör Olcay Orak, bu kapsamda da iç transferde Burcu, gamze, Cansu, Paris ve Chaney ile anlaşmaya varılarak sözleşme yenilendiğini, dış transferde ise Dilek, Saynur, Korel, Dalma Ivanyi, Christi Thomas ve Katarina Ristic’i kadroya dahil ettiklerinin bilgisini verdi. Bu yıl hem ligde, hem de Avrupa Kupaları’nda mücadele edecekleri için geniş bir kadro kurduklarını kaydeden Orak, kadroya sonradan dahil edilen oyuncuların daha önce de Avrupa tecrübesi olan ve oynadıkları liglerin kaliteli oyuncuları olduğunu vurguladı.

Orak, 30 Temmuz’da başlayıp, bir ay sürecek olan kamp dönemini en iyi şekilde değerlendirip, sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurgulayarak, hazırlık döneminde 3 ayrı turnuvaya katılmayı planladıklarını söyledi. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda zorlu bir kura çektiklerini ifade eden Olcay Orak, “Ancak kadro derinliğimiz ve tecrübemizle bu durumun üstesinden gelebilecek güçteyiz. Geçen yılki yarı final başarımızı tekrarlamak ve hatta final oynamak istiyoruz. Ligde ise öncelikle Türkiye Kupası’na katılmaya hak kazanmak ve iyi bir kurayla kupada da iyi işler yapmak istiyoruz. Normal ligi iyi bir sırada tamamlayıp, ‘Play-Off’larda bir üst tura çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: