Botaşspor’un ‘Altyapı’ başarısı

İki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği, bir Türkiye üçüncülüğü ve bir de Türkiye beşinciliği var..

Altyapıya ve kulüp-okul işbirliğine büyük önem veren Botaşspor altyapıda Türkiye dereceleri elde ederek emeğinin karşılığını aldı. Kırmızı-Beyazlı takım Liselerde ve İlköğretimde Türkiye şampiyonluğu ünvanlarını alırken, Küçük kızlarda Türkiye ikincisi, Genç kızlarda Türkiye üçüncüsü ve Yıldız kızlarda Türkiye beşinciliğini elde etti.

Hem kendi altyapısında hem de okul-kulüp işbirliğinde başarılı olarak Türkiye dereceleri elde ettiklerini dile getiren Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Botaşspor’un misyonu olan altyapıda elde ettiği bu başarının önemli olduğunu söyledi. Altyapıdaki başarılarını kulüp-okul işbirliğine yayarak büyük bir kitleye ulaştıklarına dikkat çeken Abdullah Kutlu,burada başarılı olan ve yetişen oyuncuların A takıma kadar yükselip forma giyeceklerini belirtti.Bu bağlamda birlikte hareket ettikleri okul yönetimlerine de teşekkür eden Kutlu,önümüzdeki yıllarda Botaşspor’un bayan basketboluna çok yetenekli oyuncular kazandıracağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Botaşspor Baş Antrenörü Olcay Orak, altyapı olarak elde edilen başarılarla birlikte kulüp-okul işbirliğinin meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade etti.Elde edilen Türkiye derecelerinin iyi yolda olduklarını gösterdiğini kaydeden Orak,”Biz kulüp olarak okullarla işbirliğimizde hedefe ulaştığımıza inanıyorum.Hem Türkiye şampiyonlukları elde ettik hem de başarılı olan sporculara burs imkanı sağladık.Ayrıca okul-kulüp işbirliğinde sporla uğraşan öğrencilerin derslerindeki başarıları da bizi çok memnun etti.Bu birliktelik gelecekte Botaşspor A takımının oyuncularını oluşturacağına inanıyoruz”dedi.

BOTASŞPOR ALTYAPI TAKIMLARI VE OKUL TAKIMLARI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞARILARI

x-Bu yıl 01-06 Mayıs 2012 tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenen 2011-2012 sezonu Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda, Botaşspor Türkiye beşincisi oldu.

x- Bu yıl 15-20 Mayıs 2012 tarihlerinde Kastamonu’da düzenlenen 2011-2012 sezonu Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda, Botaşspor Türkiye üçüncüsü oldu.

x- Bu yıl 22-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında Isparta’da düzenlenen 2011-2012 sezonu Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda, Botaşspor Türkiye ikincisi oldu.

Reklam
Reklam

x- Bu yıl 24-28 Mayıs 2012 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen 2011-2012 sezonu Liselerarası Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda Botaşspor’un desteklediği Final Okulları, Türkiye Şampiyonu oldu.

x- Bu yıl 29 Mayıs-02 Haziran tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen 2011-2012 sezonu İlköğretimde Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda Botaşspor’un desteklediği Gazi İlköğretim Okulu ,Türkiye Şampiyonu oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz