BOTAŞ'ta eylem

ADANA (İHA) - Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki BOTAŞ Bölge Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 400 sendikalı işçi, ücretlerdeki dengesizliği protesto ederek, saha tazminatlarının ödenmesini istedi.

Bu sabah saat 08.30'da BOTAŞ Bölge Müdürlüğü Güvenlik Amirliği önünde toplanan Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası üyesi yaklaşık 400 işçi, işveren aleyhine açıklamalar yaparak, ücret dengesizliğinin giderilmesini ve saha tazminatının ödenmesini istedi.

İşçiler adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, özellikle sözleşmelerde yer alan 72 maddenin 32'si üzerinde anlaşmaya varıldığını, ancak eşit ücret ve saha teminatı adı altında yer alan 2 madde üzerinde anlaşma sağlanamadığını ifade ederek, "Türkiye'nin dört bir yanında yer alan BOTAŞ'a bağlı birimlerin tüm çalışanları, aylık çıplak ücretlerinin yüzde 10'u ile yüzde 25'i arasında saha tazminatı alıyor. Ancak BOTAŞ Bölge Müdürlüğü çalışanları ve Dörtyol İşletme Müdürlüğü çalışanları bu haktan mahrum edilerek, adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Bu yüzden İstanbul'dan Midyat'a kadar tüm BOTAŞ çalışanları bugün bize destek olmak için eylem yapıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kabaca, bu yüzden 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin aradan 8 ay geçmesine rağmen yapılanmadığını dile getirerek, durumun düzeltilmesi ve haksızlığın giderilmesi için bugün 1 saat, yarın 2 ve Perşembe günü 3 saat işe geç başlama eylemi düzenleme kararı aldıklarını ifade etti. Ahmet Kabaca, BOTAŞ'ın doğduğu bölge olan Ceyhan ve Dörtyol'da BOTAŞ çalışanlarının bu haksızlığa maruz kalmalarının çok acı verici olduğunu dile getirerek, "Söz konusu haksızlıklar giderilmeden sendika olarak bu sözleşmeye hiçbir şekilde imza atmayacağız. BOTAŞ'ta aynı işi aynı eğitim düzeyinde yapan arkadaşlarımızdan birisi 600 YTL alırken, diğeri 2 bin YTL alıyor. Bu nasıl kabul edilebilir?" diye konuştu.

Adaletsizliğin giderilmesi için çaba sarf edilmezse yarısı 31 Ağustos'ta ve diğer yarısı da 1 Eylül'de olmak üzere toplu viziteye çıkacaklarını, o da olmazsa sakal bırakma eylemi yapacaklarını belirten Kabaca, "Dileğimiz, bu emekçi kardeşlerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi ve işverenin masaya oturmasıdır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam