Botoksla Migren Tedavisi

Kronik migrenin, bir ayın en az sekiz gününü şiddetli baş ağrısı ile geçiren migren hastaları...

Kronik migrenin, bir ayın en az sekiz gününü şiddetli baş ağrısı ile geçiren migren hastaları için kullanılan bir terim olduğu belirtildi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Nilgün Polat, kronik migrenin genellikle tek taraflı, bazen de iki taraflı olabilen, bulantı ve kusmanın eşlik ettiği, ışık, ses, hareket ve kokuya duyarlı olunan bir tablo olduğunu belirtti. Dr. Polat, kronik migrene yönelik atak tedavi ilaçları, antidepresan, sara ilaçları, ağrı kesiciler ve akupunktur tedavilerinin yeterli sonuç vermediği durumlarda hastanın ağrı ile yaşamanın oluşturduğu psikolojik bir durumla baş başa olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bilimsel çalışmalar ışığında, botoks uygulamasının kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çıktığını kaydeden Dr. Nilgün Polat, uygulamanın nöroloji uzmanları tarafından yapıldığını ifade etti. Dr. Polat, kronik migren üzerine yapılan Uluslararası Bilimsel Çalışma (PREEMPT) sonucunda botoksun, FDA tarafından kronik migrene yönelik koruyucu tedavi seçeneği olarak onaylandığını bildirdi. Dr.Polat, yıllardan bu yana beyin felci, bazı hareket bozuklukları, inme sonrasında görülen kasılmalar gibi çeşitli nörolojik hastalıklarda kullanılan botoksun, Türkiye’de Temmuz 2011 tarihinden itibaren kronik migren koruyucu tedavisinde kullanılmak üzere onay aldığını söyledi.

Kronik migren hastalarında botoks uygulamasının; hastanın başında alın,her iki şakak arkası bölgeler, boyun ve ense bölgeleri olmak üzere 31 noktaya enjeksiyon şeklinde yapıldığını anlatan Dr.Polat, tedavinin hastanın durumuna göre 6 ay sonra tekrarlanabildiğini kaydetti.

Botoks tedavisi alan hastaların yüzde 70’inde ağrılarda belirgin azalma ve tamamen kaybolma gözlendiğini belirten Dr.Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Botoks tedavisi alan hastalarda, yaşam kalitesi skorlarında başlangıç seviyesine göre önemli iyileşme gözlenmiş, bu sonuç hastaların işlevlerinde, canlılığında, psikolojik baskıda ve genel yaşam kalitesinde önemli bir gelişme kaydedildiğini ortaya koymuştur.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: