Boyabat Bazalt Kayalıkları Turizme Kazandırılacak

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 106. Tabiat...

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 106. Tabiat Anıtı olarak tescil edilen Bazalt Kayalıkları turizme kazandırılacak.

Bazalt Kayalıkları’nın Boyabat turizmine kazandırılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, milli park ilan edilmesinden sonra kayalıkların bulunduğu alanda yapılan çalışmaların memnun edici olduğunu söyledi. Boyabat sınırları içinde yer alan Bazalt Kayalıkları’nın 2010 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafında Türkiye’nin 106. Tabiat Anıtı olarak tescil edildiğini ve koruma altına alındığını ifade eden Ermiş, "Bazalt Kayalıkları ülkemiz ve uluslararası düzeyde öneme sahip müstesna yerlerden biridir. Bu kaylıkların sürdürebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara bırakılması için Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından milli park çalışmalarına başlandı. Biz de belediye olarak gereken desteği vermeye gayret ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Bazalt Kayalıkları’nda yer alan bazaltların Türkiye’de yer alan kayalıklar içinde ayrı bir öneme sahip olduğunu ve aynı zamanda bilim dünyasında da eşine az rastlanan kayalıklar içinde yer aldığına dikkat çeken Ermiş, bu kayalıkların tanıtılması için gereken bütün çalışmaların yapılacağını söyledi. Ermiş, "Bazalt Kayalıkları ilçemiz turizminin gelişmesi için önemli mihenk taşlarından biridir. Belediye olarak kayalıkların bulunduğu alanda bilgilendirme tabelaları, köprüler, araç park alanları, yürüyüş yolları ve gezme alanları oluşturuldu. Buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: