Boyabat Fem Dershaneleri, Kitap Okuma Yarışması Düzenliyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde faaliyet gösteren Boyabat Fem Dershaneleri, bu yıl nisan ayı içinde icra edilecek...

Sinop’un Boyabat ilçesinde faaliyet gösteren Boyabat Fem Dershaneleri, bu yıl nisan ayı içinde icra edilecek olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğrenciler arası kitap okuma yarışmaları düzenliyor. Okunacak olan kitaplarda sınav yapacak olan dershane yönetimi, dereceye giren öğrencilere birbirinden güzel hediyeler dağıtacak.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenledikleri kitap okuma yarışmalarının 2 kademeli olacağını ifade eden Dershane Müdürü Hayati Demir, ilk kademe de 6. 7. ve 8. sınıfların, ikinci kademede ise 9. 10. ve 11. sınıfların yarışacağını söyledi. Yarışmada amaçlarının kesinlikle ödül dağıtmak veya ses getirmek olmadığını vurgulayan Demir, bu yarışmalardaki tek amaçlarının Efendimizi (sav) en güzel şekilde anlatmak ve O’nu yaşamak olduğunu söyledi. Öğrencilere dağıtılan ve sınavın yapılacağı kitaplarda ağırlıklı olarak Peygamber Efendimizin (sav) yaşam tarzına vurgu yapıldığını sözlerine ekleyen Demir, ’’Bir müminin hayatına yön veren, onun şahsî, ailevî ve sosyal hayatında şaşmaz prensipler teşkil eden esaslar, şüphesiz Efendimizin (sav) sünnet-i seniyyesindedir. Zira Onun sünnetine uymakla hem hayatın bir düzene girmesi sağlanmış olacak hem de insanın sıradan hareket ve davranışları ibadet hüviyetini kazanmış olacaktır. Biz bu yarışmalarda ağırlıklı olarak bu konularda sorular soracağız. Zaten dağıttığımız kitaplarda Efendimizin (sav) oturup kalkması, ağlaması gülmesi, şakalaşması, yemesi içmesi, yatması uyuması gibi çeşitli beşerî davranışlarında örnek alınması, sıradan ve basit muameleleri, fıtrî amelleri, sevaplı bir ibadete ve dini bir karaktere dönüştürmüş konular işleniyor. Amacımız bu kitapları okutturup Efendimizin (sav) bu güzel ahlakını kendi hayatımıza tatbik ettirmek.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

26 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan yarışmalarda birinci ve ikinciye tablet PC verilecek. Ayrıca ilk 10 kişiye çeşitli hediyelerin verileceği yarışmalar için son başvuru tarihi 24 Mart 2013. Yarışmaya Boyabat genelinde eğitim gören tüm öğrencilerin katılabileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz