Boyabat hıdırellez şenliği yapıldı

Sinop’un Boyabat ilçesinde, her yıl geleneksel olarak yapılan Bahar Şenliği (Hıdırellez) coşkusu renkli görüntülere sahne oldu.

Kalebağı Dinlenme Tesisleri mesire alanında bir araya gelen Boyabatlılar hem gönüllerince eğlendi hem Hıdırellezi kutladı.

Kalebağı mesire alanında yapılan Bahar Şenliği’ne Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mesire alanına akın eden vatandaşlar, şenliklerin tadını çıkarmaya çalıştı. Yoğun katılımdan dolayı vatandaşlara teşekkür eden Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, bu yıl 8.’si yapılan bahar şenliklerinin artık geleneksel olarak kutlandığını ve kutlanmaya da devam edeceğini belirterek, "Burada birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularının daha da güçlendiğine şahit oluyoruz. Bu şenlikleri artık ilçemizde her yıl geleneksel olarak düzenleyeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz açısından hayırlı uğurlu olur. Katılımlarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akşam saatlerine kadar devam eden şenlik programı kapsamında Boyabat Belediyesi tarafından tüm katılıcılara etli pilav ikramı yapıldı. Şenliklere gelen vatandaşlar, mahalli sanatçılar tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinden hem gönüllerince eğlendi hem Hıdırellezi kutladı. Program sonunda çeşitli sürpriz hediyelerin verildiği yarışmalar ve folklor gösterileri yapıldı.

(CİHAN)

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: