Boyabat’ta 347 Kişiye Iş Imkanı Doğdu

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan istihdam projesi kapsamında Boyabat ilçesinde 347 kişiye iş imkanı...

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan istihdam projesi kapsamında Boyabat ilçesinde 347 kişiye iş imkanı doğdu. İşe alınacak olan 347 kişi 9 ay boyunca çalışacak.

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü’nün, 2012 yılı istihdam projesi kapsamında Sinop ve ilçelerinde istihdam amacıyla Boyabat ilçesine 347 kişilik kontenjan ayrıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı, projenin 20 milyon liralık bir proje olduğunu ve en büyük kontenjanın Boyabat ilçesine ayrıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında işe alınacak olan 347 kişinin 9 ay süreyle asgari ücretle ve sigortalı olarak çeşitli kamusal alanlarda işçi olarak çalışacaklarını anlatan Çakıcı, "Başvurunun fazla olması halinde noter huzurunda kura çekilecek. Bu iş için herhangi bir torpil söz konusu değil. Yaşı 18 ile 55 arasında olan herkes başvurabilir. Tek şartı, çalışacak kişilerin emekli veya sigortalı olmamaları." diye konuştu.

Projenin teknik konuları hakkında bilgi veren ve aynı zamanda projenin hazırlayıcısı olan Sinop İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökaslan, ilk etapta projenin bin kişilik olarak hazırlandığını, daha sonra yapılan görüşmeler sonucu sayının 2 bine çıkarıldığını söyledi. Proje ile işe alınacak olan kişilerin kendi yerlerinde istihdam edileceğine dikkat çeken Gökaslan, şartı tutan herkesin iş başvurusunda bulunmalarını istedi.

AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu da işsiz olan gençler için projenin bir nimet niteliğinde olduğunu ifade ederek, projenin son yıllarda Boyabat ve yöresi için oluşturulan en büyük istihdam projesi olduğunu söyledi. Tosunoğlu, "Geçici de olsa Boyabat’taki işsiz gençler için önemli bir fırsat. Bunu en güzel şekilde değerlendirmek lazım. Hayırlı olsun." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: