Boyabat’ta Kutlu Doğum Paneli

Sinop’un Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Peygamberimiz ve İnsan...

Sinop’un Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” adlı panel düzenlendi. Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk panele konuşmacı olarak katıldı.

Nehir Düğün Salonu’nda yapılan panele, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Sinop Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, salonu hınca hınç dolduran ve oturacak yer bulamayan katılımcılara “Hoş geldiniz Kur’an sevdalıları” diyerek panele yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

"SELAMIMI BEĞENMEDİNİZ Mİ?"

Daha sonra kürsüye çıkan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, konuşmasına selam vererek başladı. Öztürk, salondan beklediği gibi karşılık alamayınca, "Selamımı beğenmediniz mi? Kur’an-ı Kerim'de bir ayet vardır. 'Size selam verildiğinde ya selamı aynıyla alın ya da daha güzeliyle karşılık verin'. Ne aynısıyla aldınız ne de daha güzeliyle karşılık verdiniz. Az önceki selamı meleklerin yazmadığı kanaatindeyim. Tekrar veriyorum, tekrar istiyorum” diyerek tekrar selam verdi ve salondakilerden daha gür sesle cevap aldı.

Daha sonra konuşmasına devam eden Öztürk, Kur’an ahlakı ile ahlaklanan insanın önemine dikkat çekti. İnsanın, mahlukat içinde en kutsal, en şerefli ve en onurlu bir varlık olduğunu söyleyen Öztürk, “İnsanların değerini bilelim. Hiçbir zaman insanın onuru ile oynamayalım. İnsanlara yük olmayalım, yük alalım. Bu milleti ayağa kaldırmak, insana değer vermekle olur. İnsana değer vermek için insanın değerini bilmek gerekir. İnsan, yeryüzünün en güzel varlığıdır. Kat kat ikramda bulunulan, yer ve gök emrine verilen bir varlıktır. Onun için Kur’an'ı okumak ve anlamak, Kur’an ahlakı ile ahlaklanan insan olmak lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Panel sonunda Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çeşitli yarışma ve etkinliklerde dereceye girenlere protokol tarafından çeşitli ödüller verildi. Programın bitiminde ise, tüm katılımcılara Hz. Peygamber’in hayatını anlatan kitap ile gül hediye edildi. Öte yandan program içinde Boyabatlı hafızlar tarafından okunan ezan hem duygulandırdı hem de büyük alkış aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: