"Boyalı Güzeller"in Göçü

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta son günlerde yoğun şekilde görülen ve "Boyalı Güzel" olarak bilinen diken kelebeklerinin göçü, vatandaşların dikkatini çekiyor.

"Ekonomik olarak çok önemli bir zararları olmaz" Kelebeklerin diğer illerde de yoğun olarak görülebileceğini belirten Başıbüyük, kelebek yoğunluğunun mayıs ayına kadar devam edebileceğini söyledi. "Boyalı Güzeller"in göç ettikleri güzergah boyunca uygun alanlarda ürediklerini ifade eden Başıbüyük, "Bu kelebekler, Türkiye'de de üreyecektir. Üredikleri bölgelerde de popülasyon yoğunluğu çok fazla olduğundan dolayı bazı bitkilere zarar verme olasılıkları var ama larvaları genellikle deve dikeni türü yabani bitkiler üzerinde beslendiği için ekonomik olarak çok önemli bir zararları olmaz" diye konuştu. Sivas'ta bu kelebeklerin sıklıkla görülmesinin olağanüstü bir durum olmadığına dikkati çeken Başıbüyük, birçok kelebek ve böcek türünde bu tür göçlerin normal olduğunu belirtti. Prof. Dr. Başıbüyük, kelebeklerin neslini devam ettirmek için gerçekleştirdikleri binlerce kilometrelik göçün uzun zaman alabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: