Boydak Enerji, Sibel RES Elektrik Üretim'in Hissesini Aldı

Boydak Holding bünyesindeki Boydak Enerji'nin Sibel RES Elektrik Üretim'in yüzde 100 hissesini aldığı belirtildi.

Boydak Holding bünyesindeki Boydak Enerji'nin Sibel RES Elektrik Üretim'in yüzde 100 hissesini aldığı belirtildi.

Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin Eranıl yaptığı açıklamada, enerji sektörüne 2010 yılında girdiklerini ve sektörünün önde gelen oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Şirketin, en son İzmir ve Manisa il sınırları içerisinde yer alacak 80 megavat büyüklüğündeki Sibel RES rüzgar santrali projesinin üretim lisansına sahip Sibel Res Elektrik Üretim'in yüzde 100 hissesini satın alarak bünyesine kattığını belirten Eranıl, "Enerji sektörüne 2010 yılında giren ve son iki yıldır önemli yatırımlar yapan Boydak Enerji, bu yeni satın almayla beraber portföy büyüklüğünü 415 megavata çıkartmış oldu. Sibel RES projesi yatırımı kısa sürede tamamlanacak. Tesisi 2014 yılının ikinci yarısında devreye almayı planlıyoruz. Bugüne kadar hidroelektrik, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanlarında önemli yatırımlar yaptık ve bu yatırımla enerji sektörünün önde gelen oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Uzun dönemli yatırım planları kapsamında ilk aşamada 2015 yılına kadar 500 megavat kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Eranıl, ikinci aşamada ise 1000 megavatlık portföy büyüklüğüne 2017 yılından daha önce ulaşmayı öngördüklerini vurguladı.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: