Boydak: Serbest bölgelerde üretime ağırlık vermeliyiz

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, ekonomide serbest bölgelerin biraz daha ön plana çıkmaya...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, ekonomide serbest bölgelerin biraz daha ön plana çıkmaya başladığını belirtti. Boydak, sanayicilerin bunu dikkate alarak, serbest bölgelerde üretime ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.
Kayseri Serbest Bölge Müdürü Necdet İnal, Mustafa Boydak’ı makamında ziyaret etti. Serbest Bölge Müdürlüğü'ne Ağustos ayının başında atandığını açıklayan Necdet İnal, bölgede çok ciddi firmaların yatırım yaptığını, bunun devam etmesi için Kayseri Sanayi Odası’nın desteklerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ise Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Mersin milletvekili olması ve serbest bölgenin daha çok Mersin’den doğmuş olmasından dolayı son günlerde bölgelerin biraz daha ön plana çıkmaya başladığını belirterek, bunun da kendileri açısından bir şans olduğunu söyledi.
Kayseri’de 15 yıla yakın bir zamandır serbest bölgede faaliyet verildiğini ifade eden Başkan Boydak, “Bu dönemde Memduh Büyükkılıç başkanlığında, ben de başkan yardımcısı olarak göreve devam ediyoruz. Bu dönemden itibaren serbest bölgelerimizi biraz daha genişletmek, biraz daha büyütmek için bizlere daha fazla görev düşüyor. Ağırlıklı olarak üretim yapılan Kayseri Serbest Bölgemizin üretim kabiliyetini biraz daha artırmamız gerekiyor.” dedi.
Boydak, serbest bölgeleri geliştirme adına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile yapacakları toplantıda bir takım taleplerde bulunacaklarını açıkladı. Boydak, Kayseri Sanayi Odası olarak aynen OSB’lerde olduğu gibi serbest bölgelerde de yoğun bir üretim faaliyetini desteklediklerini söyledi.
Boydak, bölgenin fiziki imkânlarının gözden geçirilerek, Kayseri Serbest Bölgesi'nin Türkiye’ye yakışan bir şekilde faaliyetlerine devam edeceğini, bu konuda mesleğin içerisinden gelmiş Necdet İnal’a da güvendiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz