Boydak: Ülkemizin Kalleşliğe Maruz Kalmamasını Temenni Ediyoruz

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin ekonomik anlamda bütçe uygulamalarının çok iyi gittiğini...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin ekonomik anlamda bütçe uygulamalarının çok iyi gittiğini belirterek, etrafında yaşanan gelişmeler ve getirdiği belirsizlik nedeniyle ekonomide biraz frene basıldığını düşündüklerini söyledi.
Yaşanan gelişmelerin iyi takip edilmesi gerektiğini kaydeden Boydak, “Ülkemizi yönetenlerin sağduyulu davranarak hareket etmesini istiyoruz. Son gelişmeler Türkiye üzerinde bazı oyunlar oynanıyor gibi. Ülkemizin, yaşanan olaylarda kalleşliğe maruz kalmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

KAYSO, Temmuz 2012 meclis toplantısını gerçekleştirdi. Boydak Holding şirketlerinden HES Kablo’da yapılan meclis toplantısının açık havada gerçekleştirilmesi dikkat çekti. KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan’ın toplantı gündemini aktarması ve kısa bir konuşma yapması ile başlayan toplantı, Başkan Boydak’ın konuşması ile devam etti.

Boydak, Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türkiye etrafında cereyan eden olayları değerlendirdi. 'Ekonomi soğuyor' ifadesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Boydak, “İç ve dış piyasada daralma var. Bunun sebepleri var. Ama bizi sevindiren, Türkiye’nin son birkaç aydır bütçe dengeleri bir miktar eksiklik olsa da çok olağanüstü zorluk yaşamıyor. Bütçe uygulamaları konusunda Türkiye çok iyi gidiyor. Ama Türkiye etrafındaki olumsuz olaylar nedeniyle, geleceğine biraz endişeli bakmak zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan süreçte, “Normal şartlarda hükümetimiz biraz daha gerçekçi politikalar izleyebilir” değerlendirmesi yapan Boydak, şöyle devam etti: “Bu bizim faydamıza da olabilir. Çok rahat da konuşuyor olabiliriz. Ama önümüzdeki günlerin belirsiz olması nedeniyle bugünlerde biraz frene basılmış durumda. Bunu hep birlikte hissediyoruz. 'Ekonomide soğuma var' deniyor. Evet, soğuma var. Ama bir tedbir olduğunu düşünüyoruz. Bu tedbiri de elden bırakmamalıyız. Takip etmeliyiz. Ekonomideki bu süreç devam etmeli. Ama hem ekonomik hem de siyasi anlamda ülkemiz daha olumsuz günlere doğru gitmesin. Ekonomik olarak Türkiye’de biz bu işleri götürüyoruz. Özel sektöre baktığımız zaman, kamuya baktığımız zaman, ekonomi yönetimine baktığımızda, iş dünyasının dışarı ile münasebetine baktığımız zaman ekonomi ile ilgili bir endişemiz yok. En azından ne olur. Birkaç puan daha düşük büyürüz. Gidebileceğimiz yere birkaç yıl sonra ulaşırız.”

Reklam
Reklam

Türkiye’de mevcut yapının bozulmasına iş dünyasının tahammülü olmayacağına vurgu yapan Boydak, “Siyasi yapımızda, ülkemizin bütünlüğü ile ilgili yapılarda yaşanacak olumsuz olaylara bir tahammülümüz yok. En fazla dikkati göstermemiz gerekir. Ekonomi tabir yerinde ise bizlerin işi. Bunu yaparız. Yürütürüz. Hükümetimizin, iş dünyasının, sivil toplumun yapacağı çalışmalar. Aynı gemideyiz. Ama tek endişemiz son yaşanan olaylarda ülkemizin bir olumsuzluğa maruz kalmamasıdır. Ülkemizin bir kalleşliğe maruz kalmamasıdır. İnşallah buna da maruz kalmayız. Soru işarete bu. Dua alan memleketiz. Herkesin iyiliğine koşan memleketiz. Bizi yönetenlerin çok sağduyulu davranarak ülkemizi maceralara sürüklemeyecek adımlar atacağına inanmak istiyoruz.” diye konuştu.

Mustafa Boydak, Türkiye’nin kendi bölgesindeki istikrar havzası olarak yoluna devam etmesini istediklerini aktararak, “Ramazan ayı içindeyiz ve çok dua edelim. Bizim ülkemizin canını sıkacak, başını ağrıtacak, başkasının sorununu bize teşkil edecek durumlar olmasın. Ben biraz endişe ediyorum. Son gelişmelerde Türkiye’ye karşı bazı oyunlar oynanıyor gibi. İnşallah siyasilerde aşırı heyecanlanmadan ülke menfaatlerine ve geleceğimiz ön planda tutarak yaşanan olaylarda karar veriler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: