Boydak’tan öğrencilere girişimcilik dersi

Fatih Üniversitesi, Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak’ı ağırladı. Öğrencilere ‘Girişimcilik ve Liderlik’ konulu...

Fatih Üniversitesi, Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak’ı ağırladı. Öğrencilere ‘Girişimcilik ve Liderlik’ konulu bir seminer veren Boydak, kurum olarak önemli gördükleri değerleri anlattı.
Öğrencilerin girişimcilikte başarılı olabilmeleri adına aile hayatından örnekler veren Boydak, benimsedikleri ilkeleri ‘tevazu, eşler ile işlerin birbirine karıştırılmaması, hem iyi hem kötü günlerin hatırlanması ve ortakların hakları’ şeklinde sıraladı. Boydak, kurum olarak kendilerinin bu değerlere bağlı olarak, ‘biz’ bilinci ile hareket ettiklerini vurguladı.
“BAŞARILARINIZA ORTAKLAR BULUN”
Boydak Holding CEO'su, iş hayatında başarılı olmanın en önemli yolunun çalışma hayatını sevmeye bağlı olduğunu belirtti. Memduh Boydak, “Hayat zaman zaman insanları istemediği yerlere savurabilir. Ancak bunun bizim için iyi olup olmadığını bilemiyor, yaşadıktan sonra anlayabiliyoruz. Zaman zaman istenmeyen durumlar bizlere önemli zenginlikler katabilir. Durumumuzu ve değerleri iyi incelemeli ve bunlardan faydalı sonuçlar çıkarmalıyız. Herhangi bir başarıda ise başkalarını bu başarıya ortak etmek, onları da adres göstermek sizin büyümeniz ve kalifiye işler ortaya koyabilmeniz adına çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.
Boydak, işinde başarılı olmak isteyenlerin kendi ilkelerini ortaya koyup ona göre davranması gerektiğini dile getirdi. Başarının ekip işi olduğunu, ortaya hedef koyarak elde edileceğini ifade etti. Memduh Boydak, hedefe gidebilmenin ise inanç, çalışmak ve sabretmekten geçtiğinin de altını çizdi.
Toplantıda ekonomiyi de değerlendiren CEO Boydak, Türkiye'nin bu anlamda çok iyi bir potansiyeli bulunduğundan; ancak bunun yeterli derecede kullanılamadığından söz etti. “Sorunun çözümü girişimci sayısını artırmaktan geçer." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz