Böyle giderse çizmeyi giyeceğiz

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs konusundaki gidişatın devam etmesi durumunda "çizmeyi giyip" halkın içine katılacağını söyledi.

Denktaş, dün gece Bayrak Televizyonu'nda yayımlanan Akis programında, "15 Kasım'da halka Cumhurbaşkanı olarak son kez hitap edeceksiniz. Bundan sonra da halka hitap edecek misiniz?" sorusuna karşılık, "Evet. Hatta işler böyle giderse, sesim daha gür çıkacak" diyerek, "Eğer işler böyle giderse, çizmeleri giyip halkın içerisine ineceğiz. Başka türlü olmaz. Bu halkın hiçbir şeyi yoktu. Bunları söylerken titrerim, gözlerim yaşarır. Su borusundan silah yaptı, köyünü korudu, namusunu korudu. Türkiye'nin hakkı var bu memlekette 'Yunan yaptırmam'" dedi.

Reklam
Reklam

"Öldü, şehit oldu. İngiliz aldı, kamplara yığdı. Bu halkın üzerine örfi iadereler koydu, 'Cenazeye gidemezsin' dendi. O kadınlar, süpürge uçlarına çivi çakarak, İngiliz askerlerinin peşine düştü. Bu halk böyle kazandı bu istiklalini, bu hürriyetini. Şimdi sen devletini teslim edeceksin yapma bir anlaşmayla. Ondan sonra da keyfine bakacakmışsın, zengin olacakmışsın. Bu tasma takılmış kurdun haline benzer. Kurtluktan çıkarsın, sen insanlıktan çıkarsın, zenginlik için, rahatlık için bunu yapacaksın" diye konuştu.

"Çizmeleri giyerim" sözünün İsmet İnönü için kullanıldığına işaret eden Denktaş, Kıbrıs konusundaki gelişmelerden endişeli olmadığını söyleyemeyeceğini belirterek, "Mücadele saati geldiğinde endişe duymam. 'Hiç endişeli değilim' diyemem ama endişe duyuyorsam da kendimi manen mücadeleye hazırlamaktayım. Mücadeleye hazır olmamız lazım: Başka çaresi yok" diye konuştu.

Kıbrıs Türkü'nün gücünün Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olmaktan kaynaklandığını, bu gücü ortadan kaldırmak için kaç yıldır aralarında ajanlar olduğunu ifade eden Denktaş, devletin kıymetinin iyi bilinmesini istedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Denktaş bir soru üzerine, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, "Kıbrıs Türk toplumundan herhangi bir liderle sosyal amaçlı görüşmeye hazır olduğu" yönündeki teklifinin manevra olduğunu söyledi.

Denktaş, "Papadopulos'un dünyayı aldatmak için böyle bir teklifte bulunduğunu" kaydetti.

Cumhurbaşkanı Denktaş, 10 Kasım'ın Atatürk'ü anma günü olduğu hatırlatarak, bu günü Kıbrıs sorunu bağlamında değerlendirmesi istendiğinde de, "Ben o Atatürk'ün elleri bağlı heykeli önünde durduğumda (Lefkoşa-Atatürk Anıtı) hep düşünürüm. Acaba, 'Şu ellerimi çözseniz de suratınıza bir tokat indirsem' der mi içinden diye. Vallahi böyle düşünürüm. Gururla bakar bize, biz de gider baş eğeriz. 'İlkelerinde varız Atam' deriz. Var mıyız acaba? Varız. Varolduğumuz için geldik bu yerlere" ifadelerini kullandı.

Denktaş, hükümetin hazırladığı, yabancılara gayrimenkul satışını kaldırarak uzun vadeli kiralama uygulaması getiren yasayı da eleştirerek, "bu yasanın süratle geri çekilmesi gerektiğini" söyledi.

Reklam
Reklam