Böyle şaka mı olur!

İsrail Ordusu’nda bir komutan, askerlerine “tatbikat şakası” yaptı, ama kimseyi güldüremediği gibi, tartışmalara neden oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ram Rothberg, cumartesi günü, Hayfa Limanı’nda demirli üç geminin, bir tatbikata katılmak üzere pazar günü (1 Nisan) yola çıkması emrini verdi. Tatbikat İtalya’da yapılacaktı ve 10 gün sürecekti. İşte bu nedenle İsrailli bahriyeliler, tatbikatı yakınlarına haber etti. Bir kısmına ailesinden acilen takviye özel eşyalar ve para geldi. Üç geminin mürettebatı cumartesi gecesi hummalı bir çalışmaya girişerek, Komutan Rothberg’in gözüne girmeye çalıştı.
**Güldürmedi, sinirlendirdi**
Pazar sabahı itibariyle gemiler limandan ayrılmaya hazır edildi, yola çıkma emri beklendi. Ancak o saatlerde kendilerine, tüm bunların bir şaka olduğu, herhangi bir tatbikatın söz konusu olmadığı söylendi.
**‘Boş salon’ şoku**
Amerikan Cumhuriyetçilerinde başkan adayı olması beklenen Mitt Romney, pazar gününe kampanya çalışanlarının kendisine yaptığı 1 Nisan şakasıyla başladı. Wisconsin’de bir konuşma yapması gereken Romney, konuşmayı yapacağı yere götürüldü. Makyajı yapılan, konuşma metni eline verilen Romney’ye, “Yalnız fazla kalabalık değil, haberin olsun” dendi. Romney, kürsüye çıktığında salonun bomboş olduğunun şokunu yaşadı. Ancak, olayın şaka olduğunu öğrenince rahatladı.
Anahtar Kelimeler: