Boyner: Herhangi bir anayasa istemiyoruz

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, istedikleri anayasanın 'herhangi bir anayasa' olmadığını söyledi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi...

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, istedikleri anayasanın 'herhangi bir anayasa' olmadığını söyledi.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda konuşan Boyner, istedikleri Anayasa’yı anlattı. Boyner, “Özgürlüklerin çekincesiz korunduğu; hakların kısıtlanmadığı; kuvvetler ayrılığı dengesinin işlediği; yargının tarafsız ve bağımsız şekilde çalışmasının garanti altına alındığı; yasama organının denetleme görevini bihakkın yapabildiği; hesap vermenin istisna değil kural olduğu; her türlü azınlığın sesinin bastırılmadığı; seçim sisteminin insanın adalet duygusunu zedelemediği; partiler kanununun tabanın ve seçmenin sesinin duyulmasına imkan tanıdığı; güçlendirilmiş bir Parlamenter sistem anayasası arzuluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

"DÜNYA GIPTA İLE İZLİYOR"
Türkiye’nin ekonomik alanda kazandığı başarıların dünya tarafından takdir edildiğini ifade eden Boyner, “Geçenlerde konuştuğum bir Avrupalı işadamının deyişiyle, Türkiye şu sıralarda dünyada tavan yapıyor. Hemen her gün İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde hemen her konuda devletlerarası veya kurumsal uluslararası toplantılar yapılıyor, saygın ve etkili şahsiyetler konferans veriyor. Gerçekten de özellikle yakın çevremizle karşılaştırıldığında Türkiye ekonomisinin kıvraklığı ve dayanıklılığı, deneyimli bir ekonomi yönetimine sahip olması dünyada gıpta ile izleniyor. Krizin ardından ekonomimizin çabuk toparlanması geçen yılın ve hatta bu yılın büyüme rakamları prestijimizi arttırıyor.” diye konuştu.
Küresel ekonomik durumu da değerlendiren TÜSİAD Başkanı, 2011 yılının karamsarlıkları derinleştiren bir yıl olduğunu ifade etti. ABD ekonomisi toparlanamadığını, Avrupa Birliği’nin kendi krizinin vahametini tam kavrayamadığını vurgulayan Boyner, ''Bugün Brüksel'de Euro Bölgesi üyeleri artık sayısını takip etmekte zorlandığımız bir kritik zirvede daha buluşuyorlar. Bir an önce hem üyelerin, hem de tüm dünyanın önüne net, kararlı ve gerçekçi bir planla çıkmayı başaracaklarını umuyoruz.” dedi.
Dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’nin yavaşlayan reform gündemini yeniden canlandırması gerektiğini dile getiren Boyner, Türk işadamlarının ve Türk ekonomisinin yarışa önde başlama ve önde götürme şansı bulunduğunu belirtti. Boyner, konuşmasında yaklaşık iki hafta önce geçirdiği ameliyat dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a acil şifalar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz