Boyner'den çarpıcı açıklamalar

Açılım tam olsun gençler sınır karakollarında çaresizce sırasını beklemesin.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, son günlerde tırmanan terör eylemlerine değinerek, “Bir anne olarak pusuya düşürülen gençler için içim yanıyor. Açılımsa tam açılım olsun. Gerçek, samimi, bütünlüklü... Çetelerden temizlenecekse Türkiye, tarafsız olsun, hepsi temizlensin. Sınır karakollarında gençler çaresizce sıralarını beklemesin” dedi.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, terör saldırılarına ilişkin olarak, “İçim yanıyor. Açılımsa tam açılım olsun. Gerçek, samimi, bütünlüklü... Çetelerden temizlenecekse Türkiye, tarafsız olsun, hepsi temizlensin. Sınır karakollarında gençler çaresizce sıralarını beklemesin” dedi.

Reklam
Reklam

Boyner, Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BANSİAD) ev sahipliğinde Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Eken Prestij Otel’de düzenlenen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlar Konseyi Toplantısı’nda, son günlerdeki terör olaylarına değindi. Baharın gelmesiyle terör olaylarının tırmandığını vurgulayan Boyner, şöyle konuştu:

Canım yanıyor

“Her şey bir yana bir anne olarak içim yanıyor. Uzak, puslu karakollarda vatanı savunmak üzere görev yapan, pisi pisine pusuya düşen gençler için içim yanıyor. Yıllardır terörle mücadele uğruna can veren ama sonuç alamayan güvenlik güçleri için vicdanım sızlıyor. Bir türlü demokratik düzenlemeleri hayata geçirip problemi çözemeyen hükümetler yüzünden canım yanıyor. Çocuklarımızın eğitimine harcayamadığımız paraların kat ve kat fazlasını onları bizlerden çalan bir şiddet ortamına harcıyoruz. İçim buna da yanıyor. Memleketi kasıp kavuran bu güç kavgasının ortasında tarafları çaresizce izleyen, dört yılda bir verdiği oyla kaderine sahip çıkmaya çalışan, bu toz dumanda en fazla canı yanan ve en fazla kayıp veren halkımızın bir ferdi olarak canım yanıyor. Açılımsa tam açılım olsun. Gerçek, samimi, bütünlüklü... Çetelerden temizlenecekse Türkiye, tarafsız olsun, hepsi temizlensin. Sınır karakollarında gençler çaresizce sıralarını beklemesin.”

Reklam
Reklam

KOBİ’ler ancak kayıtdışı olursa hayatta kalabiliyor

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’de 21 milyon emekçinin yüzde 42.3’ünün, sosyal güvenlik haklarından, sendikal haklardan, asgari ücretten yoksun, kayıtdışı çalıştığının tahmin edildiğini söyledi. Üretim sürecine daha fazla katkı sağlayacak KOBİ’lerin, Türkiye’nin muhtemel bir orta gelir ülke tuzağından çıkmasını da sağlayacak olan açılıma ön ayak olabileceğine değinen Boyner, “Bugünkü denklem bizim açımızdan yeterince açık. Maalesef üretim süreci KOBİ faaliyetinin ancak kayıtdışı ve devlet desteğiyle devam edebileceğini gösteriyor. İstihdamın da bu alanda depolanabilmesinin sebebi de böylelikle rahatlıkla anlaşılabiliyor” dedi. Amacı, hedefi ve politikaları belirlenmiş, ölçülebilir bir KOBİ stratejisine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ümit Boyner, “Güvenceli esneklik yaklaşımı, kayıtdışı çalışmanın azaltılmasına destek olacaktır” dedi.