Boynunuzda Böyle Bir Şey Fark Ederseniz Mutlaka Doktora Gidin!

Günümüzde çocuklarda şişmanlık büyük bir problemin göstergesi, oranlar da her yıl hızla artıyor. Bu durum endişe verici çünkü çocuklar ve gençler ilerleyen tip 2 diyabet riski altında.

Tip 2 diyabetten muzdarip olan bir genç kızın hikayesinden bahsedeceğiz size. Kızın adı Pantera ve hastalığıyla ilgili gerçekleri daha 14 yaşındayken öğrendi.

Diyabete işaret eden bazı belirtiler vardı. Sürekli susamışlık, baş ağrıları ve şiddetli ani ruhsal değişimler yaşıyordu. Malesef bunlar yaşadığı tek rahatsızlık değildi. Pantera'nın boynunda garip koyu renkli bir halka oluşmaya başladı. Annesi ilk önce iyi yıkanmadığını düşündü fakat sonra ürkütücü tanının neden olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Çoğu insan koyu halkanın sadece kirlilikten olduğunu düşünürken, aslında tip 2 diyabetinin uyarı işaretiydi.

Doktorlar bu koyu halkanın düzgün çalışmayan vücut insülininin işareti olduğunu açıkladılar. Vakaların çoğunda, vücudun şeker metabolizmasının gidişatını etkileyen tip 2 diyabetinin belirtileri görülür.


Bu koyu halka kasık ve koltuk altı bölgelerinde ortaya çıkabilen “deri sertleşmesi” olarak bilinir.

Son yıllarda bu tip diyabet çocuk ve gençler arasında öncekinden çok daha hızlı yayılıyor. Tedbir almak son derece önemli çünkü ilk ortaya çıktığı zamanlarda müdahale etmek zor. Bunu önlemek için daha sağlıklı beslenmeli ve düzenli olarak spor yapmalısınız.


Pantera’nın annesi, kızının hikayesinin insanlara, hayatlarını tip 2 diyabetin korkunç sonuçlarından çekmek yerine doğru şekilde değiştirmeleri için örnek olmasını umuyor.

Pantera’nın annesi:

Diğer anne babaların bunun kendi çocuklarının başına da gelebileceğini bilmelerini istiyorum, şeker hastası olmasanız ve hatta ailenizde de şeker hastası olmasa bile, başınıza gelebilir.

Tüm anne babalar çocuklarına yemeleri için verdikleri şeylere dikkat etmeliler. Kızartılmış tavukların, dondurulmuş gıdaların ve cipslerin onlar için sorun olmadığını düşünebilirsiniz ama kesinlikle öyle. Ailenizin ve kendinizin ne yediğinizi kontrol etmek zorundasınız çünkü hepinizin hayatını ömür boyu etkileyen sonuçlar doğurur.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: