Boynuz kulağa 15 sayı fark attı

Ligin namağlup takımı Banvit’in yeni koçu Dimitris Itoudis, Euroleague’in namağlup takımlarından Fenerbahçe Ülker’in yeni koçu Zeljko Obradovic’in eski yardımcısı. O kadar karışık değil, aslında: Itoudis, dün akşam ustasıyla karşılaştı ve maçı 15 sayı farkla kazanarak, artık padawan olmadığını kanıtladı.

Hava atışına kadar berabere devam eden maç, (0-0) hava atışından sonra Banvit’in üstünlüğüyle devam etti. Banvit hızlı, tempolu bir oyun oynadı, aynı Obradovic’in Fenerbahçe Ülker’i gibi. NBA maçı kıvamında bir tempo ile oynanan maçın ilk çeyreği 25-17 bitti.

İlk çeyrek, genç yıldız Kenan Sipahi’nin yaptığı etkili savunma sonrasında attığı zafer nidası, Zoric’in şutu kaçırmasına rağmen doğru olanı yaptığı için Obradovic’ten alkışı kapması ve Chuck Davis’in “Ben bugün atıyorum beyler!” mesajlarını vermesiyle sona erdi.   

Reklam
Reklam

Chuck Davis, ikinci çeyrekte atmaya devam etti. İkinci çeyrek başında 13 sayıya ulaştı. Savunmaların değil hücumların konuştuğu hatta gevezeleştiği maçın ilk yarısı 51-45 bitti.

Güç seninle olsun Itoudis.

Banvit için, ligdeki ilk yenilgisini Fenerbahçe Ülker’den alır diye düşünenler, yanıldılar. Itoudis, dip köşeye gönderdiği forvetlerine sürekli boş katlar yaptırdı ve ikinci atışları kovalattırdı. Uzun sorunu olan Fenerbahçe Ülker 13 hücum ribaund’ı verdi. Toplamda; Banvit 37 ribaund aldı, Fenerbahçe Ülker ise 20...

Banvit “Yok artık!” seviyesinde üçlük bulmaya başlayınca (17/10) basketbolun yodası Obradovic, çırağının oyununu kabul etmek zorunda kaldı.

Itoudis, i’m your father (Itoudis, ben senin babanım)

İki koçun arasında baba-oğul ilişkisi olsa da, Itoudis babasını tanımadı.

Banvit, son çeyreğe 71-59 girerken son darbeyi de Rowland ile yaptı. Rowland, Fenerbahçe Ülker’in uzunumsu uzunlarının yanından geçerek 25 sayı attı. Fenerbahçe Ülker’de her işi yapan, yerdeki topa atlayan, takımın R2D2’si Ömer Onan dışında herkes mağlubiyeti kabullenince maç 91-76 sona erdi.

Reklam
Reklam

Itoudis ile Banvit heyecanlı bir basketbol oynuyor. Eurocup’ta ve ligde sürpriz favoriler, Avrupa’da bir kupa neden olmasın?