Boynuzları Yakılan Boğa, Kafasını Tahtaya Vurarak İntihar Etti

Doğu İspanya'nın Foios kasabasında Fiesta adı verilen boğa festivali korkunç anlara sahne oldu. İnsanlıktan utandıran görüntülerde, yarım tonluk boğa, boynuzlarından ahşap bir direğe bağlandı. Daha sonra boynuzları ateşe verilen boğa orada can verdi.

İspanya'da düzenlenen boğa festivalinde, yürek burkan bir olay yaşandı. Valencia kentindeki organizasyonda çalışanlar, boğanın boynuzlarına bant ile meşale yapıştırınca boğa telaş içinde koşturmaya başladı.

Boynuzları yanan boğa, kendisinin bağlandığı tahtadan birkaç metre uzaklaştı, dönerek kafasını tahtaya vurdu ve intihar etti. Aynı sabah saatlerinde boğaların dar sokaklarda insanları kovaladığı sırada aynı boğa bir adamı ayaklarından boynuzlayıp yaralamıştı.

BOĞALARIN ÖLDÜRÜLMESİ YASAKLANDI

Öte yandan İspanya'nın Balear Adaları Özerk Bölgesi, boğa güreşlerine boğaların yaşam hakkını koruyan yeni düzenlemeler getirdi. Yasa, boğa güreşlerinde boğaların öldürülmesi ve yaralanmasını yasaklıyor. Pazartesi günü bölge parlamentosunda oylanan yasaya göre matadorlar artık sadece kırmızı pelerinleriyle güreşecek.

Reklam
Reklam

Banderilla adlı sivri uçlu, kısa mızraklar ve diğer sivri cisimler bundan sonra bölgede düzenlenecek boğa güreşlerinde kullanılmayacak. Ayrıca, yeni düzenlemede her matador en fazla 3 boğayla güreşebilecek ve güreşlerin süresi 10 dakikayı geçmeyecek. Matadorlar ve boğalar güreşten önce ve sonra doping testine tabi tutulacak. 18 yaş altındakilerin boğa güreşlerine izleyici olarak katılması da yasaklandı.

Anahtar Kelimeler: