Bozamatlı Yörüklerin Göç Hikayesi Anlatılacak

 Antalya Kent Müzesi, tarafından düzenlenecek etkinlikte Manavgatlı halk ozanı Remzi İşbilir, sazıyla ve kavalıyla Bozamatlı yörüklerin göç hikayesini anlatacak.

Antalya Kent Müzesi, tarafından düzenlenecek etkinlikte Manavgatlı halk ozanı Remzi İşbilir, sazıyla ve kavalıyla Bozamatlı yörüklerin göç hikayesini anlatacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Antalya'nın kültürü ve tarihi üzerine çalışmalar yürüten Antalya Kent Müzesi'nin dinleti-söyleşi etkinlikleri devam ediyor. "Yöremizin Halk Sanatçıları" başlığı altında kaybolmaya yüz tutmuş yöresel değerleri halkla buluşturan etkinliklere bu kez Manavgatlı halk ozanı Remzi İşbilir konuk olacak. İşbilir, sazıyla ve kavalıyla Bozamatlı yörüklerin göç hikayesini anlatacak. Teke yöresi türkülerini kendine özgü üslupla yorumlayan İşbilir, kendi bestesi olan bir türküyü de ilk kez bu etkinlikte seslendirecek. "Bozamatlı Yörüklerin Göç Hikayesi" adlı dinleti-söyleşi, 14 Haziran Cumartesi günü saat 14.00'te Antalya Kent Müzesi, Kent Belleği Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: