Bozdağ : Avrupa Ülkesinde Bir Türk, Bölücü Terör Örgütü Propagandası Yapsa Ifadesine Başvurulmayacak Mı?

- ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 7. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Diyarbakır'da dün gözaltına alınan Hollandalı gazeteci ile ilgili Bozdağ "Terör örgütü

- ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 7. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Diyarbakır'da dün gözaltına alınan Hollandalı gazeteci ile ilgili Bozdağ "Terör örgütü propagandası yapmakla ilgili yürüyen soruşturma var. İfadesine başvurulmuş. Bir Avrupa ülkesinde bir Türk, bölücü terör örgütü propagandası yapsa ifadesine başvurulmayacak mı? Fransa, Avusturya bunu incelemez mi? Büyük kıyamet koparıldı çünkü maalesef Türkiye'nin bu konuda haksız bir sabıkası var" dedi.

"KARŞILIKLI GÜVENSİZLİĞİ GERÇEK VE DOĞRU BİLGİ İLE HAREKET EDEREK KALDIRALIM"
Tutuklu gazeteci konusuna değinen Bozdağ, "Haksız eleştirilerle karşı karşıyayız. Dünyanın neresinde bomba atmak gazetecilik faaliyeti. Uyuşturucu, silah kaçakçılığı, evrakta sahtecilik gazetecilik faaliyeti mi? Gazetecilik faaliyeti nedeniyle ceza alan yok. Bir uluslararası örgüte, ‘gazetecilik faaliyeti nedeniyle içeride bir kişi varsa gelin birlikte çalışalım ama kanaatinizi Türkiye’deki dosyanın esasını inceleyin sonra verin’ dedik. Karşılıklı güvensizliği gerçek ve doğru bilgi ile hareket ederek kaldıralım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

GÖZALTINA ALINAN HOLLANDALI GAZETECİ
Diyarbakır'da dün gözaltına alınan gazeteci ile ilgili Bozdağ, "Hollandalı gazeteci ile ilgili hadise oldu. Terör örgütü propagandası yapmakla ilgili yürüyen soruşturma var. İfadesine başvurulmuş. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştır. Bir Avrupa ülkesinde bir Türk, bölücü terör örgütü propagandası yapsa ifadesine başvurulmayacak mı? Fransa, Avusturya bunu incelemez mi? Büyük kıyamet koparıldı çünkü maalesef Türkiye’nin bu konuda haksız bir sabıkası var" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: