Bozdağ: İşadamlarımız Afrika pazarına yatırımlarını artırmalı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurul Başkanı Şahin Altuntaş ile beraberindeki heyeti makamında...

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurul Başkanı Şahin Altuntaş ile beraberindeki heyeti makamında kabul eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, işadamlarını Afrika pazarına yatırımlarını artırmaya çağırdı. Bozdağ, Afrika'da üretimle alakalı oldukça fazla eksiklikler olduğunu kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kabulde yaptığı konuşmada sanayici ve işadamlarını ülkenin motor gücü olarak gördüğünü ve onları bir araya getirme, sorunlarına ortak çözümler bulmanın önemine dikkat çekti. TUSKON ve bağlı derneklerini yakından takip ettiğini anlatan Bozdağ, bu derneklerin Afrika’da önemli işler yaptığını vurguladı. Afrika'da üretimle alakalı oldukça fazla eksiklikler mevcut olduğunu aktaran Bekir Bozdağ, "80 milyon nüfuslu Etiyopya'da bir traktör fabrikası yok." dedi. Türkiye'nin 135 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştığını belirten Başbakan Yardımcısı, "Bunda işadamlarımızın payı büyük. Eskiden yurtdışında sadece işçilerimizi görüyorduk, fakat şimdi işadamlarımızı da görüyor onların ciddi yatırımlarına şahit oluyoruz. Bizim işadamımızın yaptığı yatırımlar gerçekten kaliteli üretime yönelik yatırımlar. Üretimlerinde kaliteye önem verenler ekonomik hayatlarında başarılı olurlar. Bunun yanında Ankaralı işadamları son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Ankara memur şehri olmanın yanında kaliteli üretimi ve özellikle savunma sanayinde yaptığı yatırımlarla ön plana çıktı." diye konuştu.
Bekir Bozdağ, ASAD’ın tüm üyelerine en az bir kere ihracat yapma hedefini takdir etti. Ziyarete gelen işadamlarına özellikle Afrika’nın önemli bir pazar olduğunu buralarda yapılan ve yapılacak olan yatırımların kalıcı olacağını söyledi. İşadamlarına dünyada sınırların kalktığını belirterek yurtdışına daha fazla yatırım yapmalarını tavsiye etti.
Kabulde bir konuşma yapan ASAD Başkanı Şahin Altuntaş ise yeni yönetim kurulunu Bekir Bozdağ’a tanıtarak “Yeni yönetim kurulumuzla ustalık dönemimize girdik. İş hayatı içinde aktif çalışan sanayiciler olarak her üyemize en az bir ihracat hedefi koyduk. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Bünyemizde bulunan Genç ASAD ile yeni mezun arkadaşları iş hayatına hazırlıyor ve onların bu geçiş sürecinde sıkıntı yaşamamalarını sağlıyoruz. Ayrıca Genç ASAD hukuk öğrencileri bugünlerde bir anayasa taslağı üzerinde çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla bu anayasa taslağını kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.
Ziyaretin sonunda ASAD Başkanı Altuntaş, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a bir plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz