Bozdağ: Muhalefet parti liderlerinin vaatlerine milletimiz itibar etmedi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kıçdaroğlu,...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer partilerin yapmış oldukları vaatlere Türk milletinin itibar etmediğini söyledi.
AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Grand Eser Otel'de düzenlenen AK Parti İl İstişare Toplantısında konuşan Bozdağ, muhalefet parti liderlerinin seçim sonuçlarını iyi anlamaları ve iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Seçim sonuçları üzerinde çok değerlendirmeler yapılıyor bundan sonra da yapılacaktır. Ama siyasetçilere düşen şey seçi sonuçlarını doğru analiz etmektir. Milletin verdiği mesajları doğru okumak, doğru algılamak ve ona göre kendisine, partisine ve geleceğe yön vermektir. Biz AK Parti olarak Yozgat teşkilatları olarak, Yozgatlılar olarak hem Yozgat’ın bize verdiği mesajı doğru okuma ve doğru anlamak ve bu mesaj doğrultusunda davranışlarımızı eylem ve söylemlerimizi yönlendirme noktasında özen gösterdiğimiz gibi, AK Parti de Türkiye’nin genelinde Türk milletinin verdiği mesajları doğru anlayarak bu doğrultuda siyasetini yönlendirme noktasında bugüne kadar büyük bir başarı göstermiştir. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman milletimizin hizmeti takdir ettiğini görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında yapılan hizmetlerin kabul gördüğünü ve bununda sandığa yansıdığını görüyoruz. Tabi Yozgat’ta bu hizmetlere verdiği oyla teşekkür etmiş ve destek vermiştir." dedi.
AK Parti'nin 8 yıllık iktidarlığı döneminde yaptığı hizmetleri milletin takdir ettiğini, diğer parti liderlerinin yaptıkları vaatlere milletin itibar etmediğini ifade eden Bozdağ, "AK Partinin ülkemizin dört bir tarafında yaptığı hizmetlerle halkımızın takdirini kazanmaştır.Bu açıdan hizmet siyasetinin Türkiye’de tuttuğunu ve Yozgat’ta tuttuğunun somut göstergesi seçim sonuçlarıdır. Tabi vaatlere baktığınız zaman bütün partilerin ayrı ayrı vaatler yaptığını görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli’nin ve diğer partilerin hepsinin vaatler yaptığını görüyoruz. Vaat yapmayan parti neredeyse yok. Bu seçim bu vaatlerinde iyi analiz edildiğini gösteriyor. Milletimiz vaat yapanlara bakarak, bu vaat yapanların yaptıkları vaatleri gerçekleştirme ehliyetine de bakarak, vaat yapanlara güven notu da vermiştir. Baktığınız zaman siyasete güven, lidere güven, partiye güven noktasında da bu seçim belirleyici olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu, pek çok vaat vermiştir. Adeta gökteki yıldızları vaat eden yaklaşımlar ortaya koydu. Sayın Bahçeli’de aynı şekilde yaklaşımlarda vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin halk karşısında tutmadığını, halkın güvenin, halkın desteğini halkın oyunu almaya yetmediğini de gördük. Ama Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu anlayış, ortaya koyduğu performans, ortaya koyduğu program, ortaya koyduğu seçim beyannamesi ve ortaya koyduğu vaatlere de vatandaşımızın büyük destek verdiğini ve güvendiğini bunun olabilirliğini yapılabilirliğini kabul ettiğini de bu seçim sonuçları ortaya koymuştur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SEÇİMDE MİLLET BAŞBAKANA OLAN GÜVENİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"
Milletin seçimde AK Partinin Genel Başkanına ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına seçim taahhütnamesine güvendiğini, ortaya koyduğu projelere inandığını bu sandıkta gösterdiğini kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti: "Milletimiz Sayın Başbakanımıza olan güvenini ve sevgisini sandıkta bir kez daha göstermiştir. Ama öte yandan CHP, MHP ve diğer partilerin ortaya koyduğu vaatlere inanmadığının bu seçim göstergesi olmuştur. Bu AK Parti açısından önemli bir göstergedir. 8 yıldır iktidarda olan bir parti yaptığı icraatlarla milleten büyük bir destek almış ve bundan sonraki döneme dair ortaya koydukları projelere de yaptıklarının teminatı olarak büyük bir destek almıştır. Bu hiçbir dönemde hiçbir siyasi kadroya ve hiçbir siyasi partiye nasip olmamıştır. Allah bize olan milletin güveninden milletin güveninden yoksun bırakmasın bu millet Tayip Erdoğan’a inandı güvendi ve oyu onun için sandığa verdi. Diğer liderlere de inanmadı ve onlara iktidar vizesi vermeyerek iktidara ehil görmedi."

Reklam
Reklam

"BU MİLLETE HER AÇIDAN ZARARI DOKUNMUŞ CHP’DEN BAŞKA BİR PARTİ VAR MI?"
CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun milleti anlaması gerektiğini aksi takdirde milletin gereken cevabı dün olduğu gibi yarında sandıkta vereceğini vurgulayan Bozdağ, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi Stockholm sendromu diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamayla geleneksel olarak millete bakış anlayışını da ortaya koydu. Bu bakış anlayışında milleti küçük görme milleti hor görme ve milleti dizayn etme anlayışı var. Bu bakımdan sürekli başarısızlıklarının faturalarını milletimize kesiyorlar. Bu millete her açıdan zararı dokunmuş CHP’den başka bir parti var mı? Bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, konuşuyor. Esas benim anladığım Sayın Kılıçdaroğlu’nda da sendrom var. Çünkü CHP’ye bakarsanız ‘dersimde analar ağlamadı mı’ diye konuşan Sayın Onur Öymen’i bağrına bastı. Gereğini yapın dedi ama gereğini yapmadı. Bir bakıyorsunuz şuanda CHP’nin başında CHP’nin başarısı için Kılıçdaroğlu mücadele ediyor. Ama dersimi ağlatan CHP idi. O zaman sormak lazım esas sendrom senin kafanda mı var. CHP’de milleti tanımama sendromu var. Kendini dev aynasında görüp milleti küçük görme sendromu var. Millete saygısızlık sendromu var. Umarım bu sendromlardan kurtulur, seçim sonuçlarını doğru okurlar. Milletin basiret sahibi olduğunun farkına varırlar. Aksi takdirde bu sabırlı millet 2015’te bir ders daha verir.2019’da ve 2023’te bir ders daha verir. Çünkü bu millet sabırlıdır, hoşgörülüdür ve dersi anlamayana anlayana kadar tekrar etmeyi sever. Bu vesile ile bugün il başkanımız seçim sürecinde yoğun bir çalışma sergileyen partililerimizi böyle bir organizasyonda bir araya getirerek bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz