Bozdağ: Muhalefetin güçlü olduğu yerde iktidar daha güçlü olur

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de muhalefetin çok zayıf olduğunu, güçlü bir muhalefetin olduğu yerde iktidarın...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de muhalefetin çok zayıf olduğunu, güçlü bir muhalefetin olduğu yerde iktidarın daha güçlü olacağını söyledi.
AK Parti Yozgat Merkez İlçe Olağan Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada ülke ve Yozgat gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bozdağ, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirterek, ”Cumhurbaşkanlığı krizi, 367 kanadı, 27 Nisan muhtırası bunları hep birlikte yaşadık. 14 Mart 2008 tarihinde dünyada örneği olmayan tek başına iktidar olan bir partiye kapatma davası açıldı. Eğer Anayasa Mahkemesi kapatma kararı vermiş olsaydı, başbakan milletvekilliğinden düşecek yasak geldiği takdirde hükümet düşmüş olacaktı. Yargı kararı ile hükümet düşürüldüğü dünyanın hangi demokrasisinde vardır. Olabilirmi böyle bir şey ama Allaha şükür birilerinin yargı yoluyla darbe olacaktı ama Anayasa Mahkemesi buna izin vermedi." dedi.
Türkiye’de her şey yolunda giderken dünya ülkeleri krizden çıkmanın yollarını aradığını ifade eden Bozdağ, "Dünya finans krizi çıkmış, Amerika’da her yer sallanıyor Rusya’da Avrupa da bankalar batıyor ve Türkiye’de her şey yolunda ve işlerde iyi gidiyor Anayasa Mahkemesine dava açılıyor. Adeta hızla giden aracın frenine basılır gibi bir olay. Etraf böyle bir yangın yerine dönmüşken Türkiye’de bu kadar manasızlaşmanın anlamı nedir diye ben kendi kendime soruyorum. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Türkiye’nin demokrasisini kurumsallaştırması yolunda, insan halklarını herkes için aynı seviyede hayata geçirme yolunda önemli adımları Türkiye attı ve atmaya devam ediyor. Eskiden herkese yargı dokunmazdı. Gariban köydeki Ahmet Efendi ve şehirdeki garip Mehmet efendinin yakasına yapışırlardı. Ama şimdi sıfatı makamı mevkisi ne olursa olsun hakkında suç isnadı varsa yargının gözünde köydeki Ahmet Efendi, şehirdeki esnaf Mehmet efendi ile onların hepsi aynı eşit hale geldi. Bu uygulamalarla hukuk devleti adına önemli gelişmelerden birini Türkiye böyle yaşadı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE’DE MUHALEFET AÇAĞINI KAPATAMIYORUZ"
Bütçe açığını aşağı çektiklerini, denk bütçe yaptıklarını ve bütçe açıklarını kapatmalarına rağmen, muhalefetin açığını kapatamadıklarını söyleyen Bozdağ, "Biz önemli işleri aştık, bütçe açıklarını aşağı çektik, neredeyse denk bütçeyi yapma noktasına getirdik. Cari açığı aşağı doğru çekiyoruz. Ama Türkiye de muhalefet açığını kapatma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Ak Parti iktidarı olara ve parti olarak Türkiye’de geçekten ciddi bir ana muhalefet açığı var. Muhalefet adeta yok, çünkü muhalefetin ortaya koyduğu siyaset yok, proje yok, vatandaşta uyardığı bir şey yok. Demokrasilerde muhalefet vardır, biz ülkenin diğer hizmetlerini yapma imkanına sahibiz, ama Türkiye’ye yeni bir muhalefet oluşturma bizim vazifemiz değildir. Bu muhalefetin kendi işidir, CHP ve diğer muhalefet partilerin, iftira, yalan dolan yerine Türkiye’de muhalefet olmanın gereklerini yaptıkları zaman daha başarılı olacaklardır. Umarım Türkiye’nin bütçe açığı kapanırken, cari açığı aşağı doğru inişe geçmişken, ana muhalefette kendisine çeki düzen verir ve birde muhalefet açığı ile demokrasimiz yara almaz, ben umuyorum ki bu kapanır."şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"BDP, TERÖR ÖRGÜTÜ VE KCK ARASINA SIKIŞMIŞ BİR YAPI"
BDP’ye terör örgütü ile KCK arasına sıkışmış bir yapıya sahip olduğundan kendini ifade edemeği eleştirisinde bulunan bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "BDP’ye baktığınızda sürekli tartışma ortamı hiçbir politika yok. Terör örgütü ve KCK arasına sıkışmış bir yapı, kendi iradesini, kendi görüşünü ortaya koyamayan bir yapı. Biz diyoruz ki herkes için demokrasi olsun diyoruz. Biz Türkiye’nin her yerinde ama her yerinde demokrasinin kökleşmesinden ve gelişmesinden yanayız. Biz güçlü muhalefet istiyoruz. Muhalefeti güçlü olan bir ülkede iktidar daha güçlü olur. İktidar daha dikkatli olur. Ama muhalefet zayıf olan yerde her şeyi iktidar yapmakta kalır oda sıkıntı olur. Onun için biz güçlü muhalefet istiyoruz. CHP’den dilediğimizde kendi içindeki sorunları ne yapıp edip bişekilde çözüp, sadece Silivri’dekiler için değil, Yozgat’takiler için, Edirne’dekiler, Kars’takiler içinde emek veren bir siyasi partiye dönüşmeleri bizim onlar için dileğimizdir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz