Bozdağ: Nijer'e Fistül Hastalığına Karşı 3 Sağlık Merkezi Kuracağız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Nijer’de çocuk yaşta evliliklerin neticesi...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Nijer’de çocuk yaşta evliliklerin neticesi olan fistül hastalığının tedavisi için üç merkez açılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis’te Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda bir sunum yaptı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Afrika ziyaretini hatırlatarak, “Nijer de yaşanan bir hadiseyi dikkatinize sunmak istiyorum. Fistül hastalığı diye bir hastalıktan bahsedildi. Fistül hastalığı küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının doğum yapması halinde bir yırtılma meydana geliyor. Ondan dolayı da bir takım kokular, rahatsızlıklar oluşuyor. Koku etrafı rahatsız edince de bu kadınları evden uzaklaştırıyorlar, sokakta kalıyorlar. Ameliyat yapılarak bu işin düzeltilme imkanı var. Sayın Başbakanımız orada iken hanımefendi ve beraberindeki heyete bu konu anlatılınca bunların yaşandığı yere ziyarette bulundular. Oradaki manzarayı görünce Başbakanımızın talimatı oldu. Nijer’de üç tane ayrı yerde sağlık merkezi oluşturuyoruz ve buraya Türkiye’den doktorlar göndereceğiz, bu ameliyatları orada yapacaklar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KADINLARIN MÜFTÜ OLAMAYACAĞI İLE İLGİLİ FETVA VAR MI?”

Bozdağ, konuşmasında Diyanet’te çalışan bayan personel ile ilgili de bazı bilgiler verdi. Diyanet bünyesinde çalışan personel sayısının 115 bin civarında olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bunların içinde 17 bin 371 tane hanımefendi çalışıyor.” dedi.

İmam hatip ve müezzin- kayyım ve müftü, kadınlardan olamadığı için sayı orada az. Ama il müftü yardımcısı 9 tane kadın var.” diyen Bozdağ, Türkiye’de 196 il müftü yardımcısı olduğunu dile getirdi. Bozdağ’ın bu sözleri üzerine AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, “Müftü olamaz dini nedenlerle, dendi. Bu konuda bir fetva var mı?” diye sordu. Bozdağ, “İşin doğrusu bilgi sahibi değilim. Ama bu konuda Din İşleri Yüksek Kurulu’na ileteyim. Onlar bir değerlendirme yapsınlar. Bilgim kesin bir bilgi değil, genel geçer kabulden dolayı öyle söyledim." cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz