Bozdağ: Sessiz kalmayacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda Musul'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

ANKARA (ANKA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, IŞİD'in Musul'dakiTürk Konsolosluğu'nu işgal etmesine ilişkin, "Olay sırasında yerleşkemizde Başkonsolos dâhil 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunmaktaydı. Söz konusu personelimizin emniyet içerisinde ülkemize dönmeleri için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessiz kalmayacağımızın, gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda Musul'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

IŞİD mensuplarının Musul'a karşı başlattıkları saldırılara değinen Adalet Bakanı, şöyle dedi:

"IŞİD mensupları bugün sabah saatlerinde de Musul'daki Başkonsolosluğumuz yerleşkesine bir baskın gerçekleştirerek personelimizi konsolosluk yerleşkesinden çıkarmış, şehrin başka bir bölgesine nakletmişlerdir. Olay sırasında yerleşkemizde Başkonsolos dâhil 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunmaktaydı. Söz konusu personelimizin emniyet içerisinde ülkemize dönmeleri için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Bu bağlamda Irak Hükûmeti nezdinde de girişimde bulunulmuş ve Başkonsolosluğumuzun ve konsoloslukta çalışanların ve bütün vatandaşlarımızın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu oldukları bir kez daha hatırlatılmıştır."

Başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlarda da gerekli girişimler yapıldığını belirten Adalet Bakanı, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik birimlerimizin katıldığı toplantılar yapılmış, konu enine boyuna değerlendirilmiş; Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında da değerlendirme toplantıları yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Türkiye'nin bütün kurumları bu konu üzerinde teyakkuz hâlindedir. Ülkemizin menfaatlerini, vatandaşlarımızın ve Başkonsoloslukta çalışan bütün insanlarımızın güvenliğini korumak ülkemizin birinci derecede vazifesidir. Herkes vazifesinin başında; bu konuda Meclisimizin değerli üyelerinin iktidar ve muhalefetiyle gösterdiği hassasiyeti Hükûmetimiz ve devletimizin bütün organları göstermekte ve yapılması gereken her ne ise bunlar eksiksiz yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir.Ayrıca, Sayın Dışişleri Bakanımız Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanıyla görüşerek durumu değerlendirmiştir."

Reklam
Reklam

Bozdağ, "Musul'un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 vatandaşımız aynı grup tarafından rehin alınmış olup vatandaşlarımızın serbest bırakılması için de çalışmalar yürütülmektedir. Türkiye dost ve kardeş Irak'taki mevcut durumdan derin kaygı duymakta, ülkede barış ve istikrarın bir an önce tesis edilmesini temenni etmektedir" dedi.

-"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"-

Saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Adalet Bakanı, "Başkonsolosluk personeli ve vatandaşlarımız derhâl serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessiz kalmayacağımızın, gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir" diye konuştu.(ANKA)

Anahtar Kelimeler: