Bozdağ’a Yılın İlk Karı Düştü

Kış mevsimi, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Küçük Menderes havzasında da etkilerini artırmaya başladı. Hafta...

Kış mevsimi, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Küçük Menderes havzasında da etkilerini artırmaya başladı. Hafta başında hava sıcaklığı birden düşüş gösterirken, havzanın çatısı olan ve Ege’nin Uludağ’ı olarak da adlandırılan Bozdağ’a ilk kar düştü. Salı günü akşam saatlerinde bulutların dağılmasıyla Bozdağ’ın beyaz örtüsü Ödemiş’ten de görülebildi.

Zirvesi 2 bin 157 metre yüksekliğinde olan Bozdağlar’da gün boyunca kar yağışı devam ederken, Ödemiş ilçe merkezinde sıcaklık gün boyunca ortalama 10 derece hissedildi. Kış mevsiminde kayak tesisleriyle İzmir’in hafta sonlarındaki hareketli merkezlerinden olan Bozdağ’da hafta sonuna kadar kar yağışının aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Ödemiş’te ise, yapılan son tahminlere göre pazar gününe kadar yağmur bekleniyor. Cumartesi günü ise, gece saatlerinde hava sıcaklığının 1 dereceye kadar ineceği tahmin ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: