Bozdağ'dan 'kimlik bilgileri' açıklaması: Yasal işlem yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internette paylaşılması üzerine açıklama yaptı. 2010'daki olayın sorumluları hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Bozdağ, "Kimlik bilgileri yeni kanunla korunacak" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşık 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin internette paylaşılması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Ankara'da gazetecilere konuşan Bozdağ, "Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam" dedi.

Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaştığını belirtti.

Adalet Bakanı, "Geçmişte, 2010'da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Bozdağ'ın açıklamasından kısa bir süre sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Amerikan Associated Press haber ajansı, bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiğini iddia etmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise "Bu çok eski bir haber...Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" demişti.

50 milyona yakın Türk vatandaşının kimlik bilgileri 'sızdırıldı'Yıldırım: Kimlik bilgileri çalınmadı, geçmişte yaşanmış bir hadise'Kimlik bilgileri yeni kanunla korunacak'Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise gazetecilere yaptığı açıklamada Binali Yıldırım'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Türkiye'nin kişisel verilerin korunmasına anayasada da yer verdiğini hatırlatan Bozdağ, "Kişisel verilerin el değiştirilmesi, paylaşılması temelde yasaklandı. Bunu ihlal edenlerle ilgili ceza yaptırımları arttırıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Bozdağ ayrıca 2-3 gün içinde Resmi Gazete'de yayınlanması beklenen yeni kanun ile birlikte kimlik bilgilerinin güçlü bir şekilde korunacağını söyledi.