Bozdağlar’ın Arasında Serin Bir Mola: Kırkoluk

Ödemiş’i Bozdağ üzerinden Salihli’ye bağlayan karayolunun 22. kilometresinde bulunan Kırkoluk Çeşmesi yazın sıcağından kaçanların alternatif...

Ödemiş’i Bozdağ üzerinden Salihli’ye bağlayan karayolunun 22. kilometresinde bulunan Kırkoluk Çeşmesi yazın sıcağından kaçanların alternatif gezi noktası oldu. Her bir çeşmesinden birer yudum da olsa içenin dileğinin yerine geldiğine rivayet edilen Kırkoluk, çevresiyle birlikte bölgenin cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

Hem Ödemiş’ten, hem de Manisa’nın Salihli ve Ahmetli ilçesinden gelenler, Kırkoluk Çeşmesi çevresinde oluşturulan çay bahçelerinde hafta sonlarını geçiriyorlar.

Çay bahçelerinin yanı sıra tarhana, bal, erişte, fasulye, ceviz gibi yöresel ürünler satan köylüler de Kırkoluk’u bir pazaryeri haline getiriyorlar. Çay bahçelerinde odun ateşiyle yakılan kuzinelerde pişirilen çay ile dere kıyısında serinliğin tadını çıkaran vatandaşlar, köylü kadınların hazırladığı gözlemelerin de mutlaka tadına bakıyorlar.

Reklam
Reklam

Kırkoluk Çeşmesi karşısında ahşap köprü ile geçilebilen Koygun Çay Bahçesi’nde kuzine üzerinde pişen çayın çok sevildiğini ifade eden işletmeciler Hatice ve Necdet Koygun, Kırkoluk’un yaz mevsiminde her saat yoğun olduğunu belirttiler.

Kavurucu sıcaklarda vatandaşların ördeklerin yüzdüğü dere kıyısında huzurlu bir gün geçirdiklerini kaydeden Necdet Koygun, “Kırkoluk buz gibi suyuyla yolun tam ortasında dinlenmek isteyenlere güzel bir mola yeri oldu. Yeşil doğa içinde, su sesiyle insanlar birkaç saatliğine de olsa dinlenme olanağı buluyorlar. Biz de odun ateşiyle yaktığımız kuzinemizin üzerinde çay hazırlıyoruz. Bu çayın lezzeti daha başka oluyor. Biz yemekleri de kuzinede pişiriyoruz. Konukların birçoğu dışarıdan geldiği için pazara da uğrayıp alışveriş yapıyorlar” dedi.

Kırkoluk’un ziyaretçilerinden Doğan Çapkınkara da, Kırkoluk ve çevresinin serinliğiyle yaz mevsimi için alternatif dinlenme yerlerinden biri olduğunu belirterek, Bozdağ ve Gölcük’te yaşayan vatandaşların çok şanslı olduğunu ifade etti. Çapkınkara, “Kırkoluk çevresine biraz düzenleme yapılırsa burası daha da çok ilgi görür. İnsanlar şehirlerde böyle güzel ve doğal yerlere hasret yaşıyorlar. Gölcük ve Bozdağ’ı ziyaret edenler mutlaka burada durduklarına göre bu potansiyel değerlendirilmeli. Çevre düzenlemeleriyle daha da güzel dinlenme tesisleri oluşturulmalı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: