Bozdağ:Şike cezasının ağırlığı konusunda kamuoyu,medya,partiler ittifak halinde

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Benim görüşüm partilerin, şike ile ilgili suçun cezasının ağırlığı konusunda, kamuoyu,...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Benim görüşüm partilerin, şike ile ilgili suçun cezasının ağırlığı konusunda, kamuoyu, medya, partiler ittifak halindedir. Cezanın düşürülmesi konusunda da ittifak halindedirler." dedi.
Türk-İş’in 21’inci Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bozdağ, Şike Yasası ile ilgili AK Parti milletvekilleri arasında bir sıkıntının olmadığı söyledi. Parlamentonun anayasanın verdiği yetkileri kullandığının altını çizen Bozdağ, "Benim görüşüm partilerin, şike ile ilgili suçun cezasının ağırlığı konusunda, kamuoyu, medya, partiler ittifak halindedir. Cezanın düşürülmesi konusunda da ittifak halindedirler." dedi.
Cezanın düşürülmesi konusunda farklı kesimlerde farklı değerlendirmeler olabileceğine de işaret eden Bozdağ, yasanın siyasi partilerin yüzde 90’ını üzerinde anlaştığı bir konu olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanının meclisin onayladığı bir yasayı veto edip tekrar meclise gönderdiğinin ifade eden Bozdağ, "Bu onun hakkıdır takdiridir. Yetkisini kullanmıştır." ifadelerini kullandı.
Veto ile meclise gelen bir yasanın tekrar görüşülmesi ile ilgili meclisin ya gündeme almayacağını ya yasayı değiştireceğinin ya da aynen iade edeceğinin belirten Bozdağ, şöyle devam etti: "Bu 3 husustan birinin kullanmak parlamentonun takdiri ve yetkisi dahilindedir. Parlemento'da anayasanın verdiği yetkileri kullanıyor. Bu her iki taraf içinde doğrudur. Zannedersem bugün Adalet Komisyonu’nda görüşüyoruz. Komisyondan sonra genel kurulda görüşülecektir. AK Parti içersinde herhangi bir sıkıtı söz konusu değildir. Bu yöndeki görüşler birilerinin görüşleridir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz