Bozkır’ın Tezenesi Gaziantep’te Unutulmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bozkır’ın Tezenesi olarak bilinen merhum Neşet Ertaş’ı unutmadı. Belediyenin Türk Halk Müziği...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bozkır’ın Tezenesi olarak bilinen merhum Neşet Ertaş’ı unutmadı. Belediyenin Türk Halk Müziği Korosu ünlü sanatçının meşhur türkülerini seslendirdi.

Ertaş için bir anma programı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ünlü sanatçının türkülerini Gaziantepliler için seslendirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren konserde Ertaş’ın en çok seslendirilen ve halk tarafından beğenilen türküleri okundu.

Reklam
Reklam

Neşet Ertaş’ın Anadolu türkülerinin tanınması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir halk sanatçısı olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Rahmetli gerçekten Anadolu’muzun gelenek ve göreneklerini anlatan türkülerimizin temsilcisiydi. Anadolu türkülerinin bizlere ve gelecek nesillere aktarılmasında öncü bir sanatçımızdı. Onun gibi sanatçıların zor yetiştiğini biliyoruz. İnşallah Neşet Ertaş’ın yeri kısa zamanda doldurulur. Çünkü O’nun gibi sanatçılara Anadolu insanının ihtiyacı var. Biz de rahmetli Ertaş’ın unutulmaması için böyle bir program düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ın anıldığı konser programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Koro Şefi Yaşar Seçkin’e verdikleri unutulmaz konser için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: