Bozkurt Ilçesi Şen Mahallesi'nin Yol Sorunu

Bozkurt ilçesi Şen Mahallesi Süleyman semtine ulaşım için açılacak olan yol, güzergah üzerindeki arsa sahiplerinden ikisinin izin vermemesi nedeniyle açılamıyor.

Bozkurt ilçesi Şen Mahallesi Süleyman semtine ulaşım için açılacak olan yol, güzergah üzerindeki arsa sahiplerinden ikisinin izin vermemesi nedeniyle açılamıyor. Semt sakinleri evlerine 350 metrelik patika yoldan ulaşmak zorunda kalıyor.

Bozkurt Belediyesi'ne 4 yıl önce başvuran Süleyman semti sakinleri, evlerine ulaşım için yol bulunmadığını ve ilçe yoluna bağlanması amacıyla yol talep ettiler.

Ancak planlanan yolun güzergahı üzerindeki iki arsa sahibinin izin vermemesi üzerine yol, 2008 yılından beri yapılamadı.

Reklam
Reklam

Şen Mahallesi Dernek Başkanı Mehmet Turnacı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yolun açılmasına iki arsa sahibi izin vermediğini belirterek, "Yolun açılmasına rıza göstermeyen iki kişinin mülkleri hakkındaki gereken işlemin belediye başkanlığınca yapılması gerektiğine inanıyoruz. Belediye üzerine düşen görevi yapmıyor" diye konuştu.

Turnacı, yol olmadığı için her gün 350 metrelik patika yoldan yürümek zorunda kaldıklarını anlattı.

Şen Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldız da mahallelerindeki yolların hemen hepsinin araç trafiğine açık olduğunu ifade ederek, "Süleyman semtimizin de yolunun açılması gerekiyor" dedi.

Belediye yetkilileri ise Şen Mahallesi'nin imar planı dışında olduğu gerekçesiyle buralarda kamulaştırma yapılamadığını belirterek, yolun açılması için arazi sahiplerinin noterden tasdikli muvafakatnamelerinin olması gerektiği bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz