Bozkuş: Belediyeler Sadece Alt Ve Üstyapı Ile Ilgilenen Kuruluşlar Değildir

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyelerin sadece alt ve üstyapıyla ilgilenen kuruluşlar olmadığını, şehrin ekonomik...

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyelerin sadece alt ve üstyapıyla ilgilenen kuruluşlar olmadığını, şehrin ekonomik kalkınmasıyla da ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yerel yönetimlerin aynı zamanda şehrin ekonomisine katkıda bulunacak yatırımların peşinde olması gerektiğini, kendilerinin de bu manada çalışma yürüttüğünü açıkladı. Bir şehirde belediyecilik için ön plana çıkanların alt ve üstyapı hizmetleri olduğunu, lakin böyle olmaması gerektiğini, bir diğer önemli konunun ise ekonomi olduğunu ve bu bağlamda kültürel varlıkların değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Bozkuş, çünkü bunun turizmle birlikte şehirleşmeyi ve ekonomiyi hareketlendireceğini aktardı. Bozkuş, “Bu hususta kültür varlıklarının projelerinin çizilip restore edilmesi gerekiyor. Yanı sıra sokak sağlıklaştırmasının yapılmasının önemine inanıyoruz. Bu bağlamda Kars Çayı ve çevresi için projemiz hazır. Bu proje ile Kars Çayı'nın çevre düzenlenmesinin yapılması sağlanarak ilde turist sayısını artırmak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Turist sayısının artmasının şehirdeki diğer dinamikleri de harekete geçireceğine dikkat çeken Başkan Bozkuş, “Bölgemiz hayvancılık bölgesi hemşehrilerim ürünlerini satmak için pazar sorunu yaşıyor. Turizmin gelişmesi bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Bu da ekonomik refahı getirecek, şehirleşmeye katkı sunacak ve ilimizin kalkınmasını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: