Bozkuş: Kars, Gelecek Adına Önem Arz Ediyor

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın, uygulanan projeler ve jeopolitik konumu, bakirliği ile gelecek adına önem...

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın, uygulanan projeler ve jeopolitik konumu, bakirliği ile gelecek adına önem arz eden illerden biri olduğunu belirterek, yatırımcıları, elllerini çabuk tutmaları hususunda uyardı.

Başkan Bozkuş, Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) verdiği röportajda, 'Yatırımcı Kars'ı neden tercih etmeli?' sorusuna, Kars’ın her alanda çok bakir bir il olduğunu ifade ederek, bu tespitlerle gelecekte serhat şehrinin fırsatlar ili olacağının net gözüktüğünü, bu yüzden yatırımcının illerini tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nin, Orta Asya’dan Uzakdoğu’ya ve Kafkasları Avrupa’ya bir şekilde entegre edeceğini, bunun büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Başkan Bozkuş, “Bunlara ek olarak işte turizm, yani kültürel varlıklar, Sarıkamış kayak merkezi, 5 bin yıllık Anı ören yeri ve şehrin tarihi dokusu, her şey var. Burada yatırımcı hiçbir şekilde zarar edemez. Ben bunu düşünmüyorum. Bir şekilde harekete geçirilirse şehirdeki dinamikler de iyi kullanılırsa o zaman herkes kazançlı olacaktır. Sonuç itibariyle bizler de göçü durdurmuş olacağız." diye konuştu.

Üniversitenin de ehemmiyetine temas eden Başkan Bozkuş, eğitim alanının gelişmesiyle şehrin çehresinin, geleceğinin her şeyinin çok hızlı bir şekilde değişeceğinin altını çizdi. Bozkuş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu söylediklerimi dikkate aldığımızda turların düzenlenip, bu bölgeye turist getirdiğimizde başlıca geçim kaynağımız sanayinin de geliştiğini göreceğiz. Hayvansal ürünlerimizin satışı bu şekilde artmış olacaktır. Burada, üniversite faktörünü de dikkate almalıyız. 3’lü bir ayak oluşturmak gereklidir. Hayvancılığın gelişip kalkınması, hayvancılığa yönelik sanayinin gelişmesi, sanayi tesislerinin kurulması, geriye döneceğiz turizm ve turizme yönelik yatırımların yapılması ile birlikte üniversitedeki öğrenci potansiyelini de dikkate alarak ekonominin sağlıklı canlanması sağlanabilir. Tabi ilk olarak bu 3’lü ayak üzerinde ekonomi ile ilgili düşüncelerimiz, görüşlerimizi oluşturursak, o zaman Kars’ın gelişmesinde, kalkınmasında ekonomik konularda en iyi noktalara geldiğini göreceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: