Bozkuş: Kars Için Vadettiğimiz 21 Projeyi Unutmadık

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2009 seçim sürecinde hazırladıkları 21 proje için verilen sözün hiçbirini...

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2009 seçim sürecinde hazırladıkları 21 proje için verilen sözün hiçbirini unutmadıklarını, gerçekleştirme noktasında kararlı olduklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Bozkuş, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) 2009 Mart’tan bugüne Kars için yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Bozkuş, belediyeyi teslim aldıklarında yerel yönetim anlayışı içerisinde öncelikli hizmetleri sıraya koyduklarını, birinci önceliğin ise altyapı olarak karşılarına çıktığını ve kazmayı yer altına vurduklarını, bu hususta önemli bir mesafe aldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yapılan hizmetleri sıralayan Bozkuş, şehrin su ihtiyacına çözüm sunduklarını, arıtma tesisini yaptıklarını, şehir merkezinde 120 metrelik su şebekesini yenilediklerini ve su konusunda ciddi manada bir problem kalmadığına dikkat çekti. Bozkuş, bunları yaparken kanalizasyon şebekesinin ihalesini de yaptıklarını ve Yenişehir ile Örnek Mahallesi'nin problemini çözdüklerini, Aydınlıkevler ile Halitpaşa bölgesinde ise kanalizasyonla ilgili sıkıntılar olduğunu bunlarla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini aktardı.

"25 KİLOMETRE ASFALT YAPTIK, 40'A TAMAMLAYACAĞIZ"

Asfalt konusuna da değinen Bozkuş, ilk önce asfalt plantı tesisi kurduklarını Karayolları şartnamesine uygun olarak sağlıklı şartlarda asfalt ürettiklerini, bunun örneğinin ise şehrin ana arterleri olduğunu savundu. Bozkuş, ara caddeler ve mahalleler için de TEDAŞ, TELEKOM, Kargaz ve belediyenin çalışma yaptıklarını ve ister istemez yolların çok sağlıklı olmadığını belirtti. Bozkuş şöyle konuştu: "Bu yolların ve kaldırımların bir an evvel sağlıklı bir hale kavuşabilmesi için asfalt tesisine ilave olarak beton parke taş tesisi kurduk. 2011 yılı içerisinde başlayan çalışmaların devam ettiğini, 2012'de çok ciddi mesafe aldıklarını savundu. Bozkuş, “Bugün nereden bakarsanız bakın aşağı yukarı 25 kilometre asfalt yaptık. Bunu 40'a tamamlayacağız. Bu şekilde şehrin özellikle çarşı kısmının asfalt problemini çözmüş olacağız.” diye ekledi.

Reklam
Reklam

Mahalleler içinde bakım ve onarım işini de ihmal etmeyeceklerini savunan Bozkuş, şunları söyledi: "Sadece yol için bu sene en az 10 milyonun üzerinde para harcamamız söz konusu. Bu çok ciddi bir rakam. Bunun üstüne çıktığınız zaman bir taraftan açık vereceksiniz. Ya çalışanların maaşlarını ödemeyeceksiniz ya esnafın diğer sorunlarını çözmeyeceksiniz veya diğer yatırımları durduracaksınız. Sadece yola endekslendiğimizde belediye asli hizmetlerinin birçoğunu da ertelemiş olacak. Biz hepsinin birlikte yürütülmesinden yanayız."

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE HAYVAN PAZARI BU SENE BİTİYOR

Başkan Bozkuş, belediyelerinin halka daha sağlıklı hizmet verebilmesi için yapımı devam eden binalarının ve hayvan pazarının bu yıl inşaatlarının biteceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde TOKİ ile 700 konutun ihalesi ve diğer çalışmaların devam ettiğini aktaran Bozkuş, Avrupa Birliği'ne sunmuş oldukları proje ile yaklaşık 60 milyon TL’ye ihalesi yapılacak atık su arıtma tesis çalışmalarının sürdüğünü, böylelikle hedefleri olan 21 projenin 21’ine de el attıklarını kaydetti. Başkan Bozkuş, “Bu sene bunların aşağı yukarı hepsinin şekillendiğini çoğusunun tamamlandığını göreceğiz. Bu da belediyenin yeni yönetim olarak bizlerin hedeflerinin tuttuğunun ne hedefi koyduksa onu aşağı yukarı tamamladığımızı göreceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: