Bozok Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin Su Sorunu Çözülüyor

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesinin su isale hatlarının İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanacak kredilerle yenileceği bildirildi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesinin su isale hatlarının İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanacak kredilerle yenileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, merkez yerleşkede içme ve kullanma suyu ile ilgili yaşanan sorunların çözümü adına somut adımların atılmaya başlanıldığı belirtildi.

Yönetimin çözüm adına çeşitli projeler hazırlayarak finansman için kaynak arayışına girildiğinin ifade edildiği açıklama, şunlar kaydedildi:

"Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık ve İslam Kalkınma Bankası uzmanları ile Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bir dizi temas ve görüşmelerde bulundu. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun katkılarıyla üniversitemizin su isale hatlarının ve alt yapısının yenilenmesi adına İslam Kalkınma Bankası'ndan alınacak krediler hakkında Ahmet Tıktık'tan bilgi alan rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, proje ve fizibilite çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler aktardı. Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanacak kredi, üniversitemiz bütçesine aktarılarak su isale hatlarının ve alt yapısının yenilenmesi amaçlı kullanılacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz