Bozova Kaymakamı Akgün, Giresun'da toprağa verildi

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi Kaymamı Caner Akgün(31) memleketi Giresun'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Dün akşam...

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi Kaymamı Caner Akgün(31) memleketi Giresun'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Dün akşam üzeri Giresun'a getirilen Akgün için bu sabah Giresun Valiliği bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Şanlıurfa Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Kaymakam Akgün'ün eşi Tuğba, 4 aylık kızı Sıla, Akgün'ün annesi Zehra ve babası Mehmet Akgün ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Törende Tuğba Akgün, kızı Sıla'ya sarılarak, eşinin resmine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Tuğba Akgün, eşinin ardından ağıtlar yaktı. Akgün'ün annesi Zehra Akgün de, "Yavrum seni uğurlarken ardından su dökerek yolcu ediyordum. Şimdi seni nasıl yolcu edeyim? Yavrum şimdi geri dönüşü olmayan yere mi tayin oldun?'' diye ağıt yaktı.
Törende konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, törene katılan herkesin Akgün'ün sonsuzluğa yürüyüşünde kendisine "Güle Güle" demek için toplandıklarını belirtti. ''Caner'i uğurluyoruz" diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir veda toplantısı. Bu veda Hakkın rahmetine kavuşma vedasıdır. Bu vedada ne bir mendil, ne de bir kol salanır."
Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi Belediye Başkanı Arusoğlu ise, yaptığı konuşmada, Akgün'ün kendisinden 12 Haziran Genel Seçimleri için milletvekili adayı olmamasını istediğini söyledi. "Bizi bırakma dedi. Çünkü bana lazımsın. 'Çok projelere imza attık, atacağız' demişti. Fakat kendisi bizi bıraktı. Huzurlarınızda soruyorum. Bu kadar gereklimiydi, buna değermiydi Caner?" dedi.
Giresun Müftüsü Necati Akkuş'un yaptığı duanın ardından Akgün'ün tabutu cenaze aracına konuldu. Akgün'ün tabutunu Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve bir süre beraber görev yaptıkları Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu taşıdı. Akgün, Hacı Miktat Camii'nde Cuma Namazı'na müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Giresun Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.
Bozova Kaymakamı Akgün, evinde silahla vurulmuş olarak ölü bulunmuştu. İntihar ettiği sanılan Akgün'ün ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz