"Bozuk para" operasyonu son hız

BURSA (İHA) - Bursa'da Organize Polisi tarafından başlatılan, işadamı Erol Evcil ve Nilüfer Seyahat'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da tutuklandığı Bozuk Para Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 5 bankacı ve BDDK'da görevli bir murakıp adliyeye sevk edildi.

Dün polisin İstanbul, Bursa ve Ankara'da yaptığı eşzamanlı operasyonla gözaltına alınan bankacılar Adem T, Süleyman Ö, Ersan Fehmi A, Esra G. ve Berrin S. ile Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nda murakıp olduğu öne sürülen Ahmet B.'nin sorgulamaları tamamlandı. Zanlılar, bugün öğle saatlerinde Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince, "Çeteye yardım ve kara para aklamaya aracılık" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın, çevresindeki garson, kasap, resepsiyon görevlisi, tanıdıkları çiftçilerin hesabına bu kişilerin bilgisi olmadan 70 trilyon lira civarında para yatırdıkları ortaya çıkmıştı. Bugüne kadar Bozuk Para Operasyonu'nda gözaltına alınan kişi sayısı 90'ı bulurken, tutuklananların sayısı da 31 olarak açıklanmıştı.