Bozuk Yemeğe 5 Yıl Hapis Talebi

Sakarya'da bir fabrikada işçilerin yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yemek firmasının sahibi hakkında...

Sakarya'da bir fabrikada işçilerin yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yemek firmasının sahibi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Arifiye ilçesindeki bir tekstil fabrikasında geçen yıl Haziran ayında çok sayıda işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Fabrikada dağıtılan yemeklerin numuneleri üzerinde yapılan analiz sonucunda, yemek firmasının fabrikaya verdiği yemeklerin bozuk olduğu öne sürüldü.

Bunun üzerine savcılık fabrikaya yemek sağlayan firmanın sahibi hakkında soruşturma başlattı. Savcı, yemek firmasının sahibi hakkında 'bozulmuş gıda ticareti yapmak' suçlamasıyla iddianame hazırladı. Firma sahibinin yargılanmasına Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Reklam
Reklam

Firma sahibi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile bin 500 güne kadar adlî para cezası talep ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: