Bozüyük Belediye Meclisi Olağan Toplantısı

Bozüyük Belediyesi, ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi, ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, başkanlığında yapıldı.

Meclis Toplantı Salonu'ndaki gündemin ilk 2 maddesini oluşturan tam zamanlı sözleşme ile çalıştırılacak olan personellerin 2013 yılında alacakları net ücretlerin belirlenmesi ve belediyede çalıştırılabilecek geçici işçi vizelerinin onaylanması konuları plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Meclis yedek katip üyeliği seçimi gizli oylamayla yapıldı. AK Parti grubundan Aylin Altınel, CHP grubundan Nilgür Terzi'nin aday olduğu seçimde, 10 oy alan Altınel yedek katip üyeliğine seçildi. CHP'li Terzi 6 oy alırken, 5 oy da boş çıktı. Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Fatih Bakıcı'dan boşalan imar komisyonu üyeliğine oy birliği ile AK Partili Hasan Yazıcı seçildi.

Reklam
Reklam

Denetim komisyonu kurulmasının görüşüldüğü toplantıda, yapılan gizli oylamada, AK parti grubundan Mehmet Doğan Tunç ve İsmail Yavaş 10, MHP grubundan Emel Akan Yıldırım da 12 oy alarak komisyon üyeliğine seçilirken 6 oy boş çıktı. Kentte elektronik kartlı su sayacına geçilmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Başkan Vekili Bakıcı'nın meclise sunduğu, belediye çalışan memur ve sözleşmeli personellerin üye olduğu sendikaların talebi üzerine toplu sözleşme kanunda değişik yapılması nedeniyle yerel yönetimlerde sosyal denge tazminat sözleşmesi yapılabilmesi için belediye başkanına meclis tarafından yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıya, CHP grubundan Cengiz Özkan, MHP grubundan Ahmet Bayrak ve MHP'den istifa ederek bağımsız kalan Hayri Tutar katılmadı.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: