Bozüyük Belediyesi Personeline Ilk Yardım Kursu

BİLECİK (AA) - Bozüyük Belediyesi personeline, iş kazalarında erken müdahaleyi sağlamak amacıyla ilk yardım eğitimi verildi.

Bozüyük Belediyesi personeline, iş kazalarında erken müdahaleyi sağlamak amacıyla ilk yardım eğitimi verildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür Merkezi'nde, Bilecik'te faaliyet gösteren özel bir ilk yardım merkezi tarafından verilen kursa 13 personel katıldı. İş kazasına karşı çeşitli müdürlüklerden gönüllü olarak katılan personel, iki gün süren kursta kazalardan, boğulmalara, böcek ısırmalarından, kalp durmasına kadar birçok konuda bilgilendirildi. Bozüyük Belediyesi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Merve Çizmelioğlu, İş Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında, ilk yardım yönetmeliğine göre alınması gereken zorunlu ilk yardım eğitiminin, 13 personele verildiğini ifade ederek ilk yardımın önemine değindi. Bilinçli yapılan ilk yardımın hayat kurtaracağını belirten Çizmelioğlu, şunları kaydetti: "Bir anda canımızı yok eden kazalara karşı hepimizin bilinçli olması, çok kısa sürede kazalara gerektiği şekilde müdahale edilebilmesi, hayat kurtarmada çok önemli. Bilinçli yapılan bir ilk yardımın hayat kurtaracağı gibi bilinçsizce yapılan ilk yardımın ise beklenmedik bir sonla bitebileceği unutulmamalı." İki gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimin ardından sınava giren personelin, Sağlık Bakanlığından onaylı ilk yardım sertifikalarını almaya hak kazanarak, kursu başarıyla tamamladıkları belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: