Bozüyük Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

BİLECİK (AA) - Bozüyük Halk Eğitim Merkezi'nce 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi'nce 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Halk Eğitim Merkezi'nde yaptığı konuşmada, ilimin beşikten mezara kadar, öğrenmenin de sonunun olmadığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı da örgün, yaygın ve okul dışı eğitimi kapsayan hayat boyu öğrenmenin, sosyo ekonomik statü veya eğitim seviyesine sınır koymayan eğitim yöntemi olduğunu kaydetti. Öğrenme sürecinin, öğrenmenin sadece okullarda değil kişilerin yaşam boyu dahil oldukları toplumsal, siyasi, kültürel ve eğlence alanlarında da devam ettiği gerçeğine dayanan bir süreç olduğunu ifade eden Tospatlı, şöyle konuştu: "Türkiye'de hayat boyu öğrenme, hepimizin de bildiği gibi birbirine benzer birçok ifadeyle tanımlıdır. Bu ifadelere bakıldığında karşımıza çıkan en genel tanımıyla beşikten mezara kadar sürdürülen öğrenme faaliyetlerini kapsamaktadır. Ülkelerin kalkınmışlık ölçülerine bakıldığında hayat boyu öğrenme aralarındaki en önemli yaş aralığı 25-64 aralığındaki bireylerin oluşturduğunu görebiliyoruz. 25-64 yaş aralığındaki bireylerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranları Türkiye'de yüzde 2,9'dur. Bu oranları yükseltmek için önceliklerimiz hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin etkinliğini artıracak planlamayı yapmak ve bu amaçla çok ama çok çalışmamız gerekmektedir." Daha sonra, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, kursiyerler tarafından açılan sergiyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: