Bozüyük Halk Kütüphanesi Müdürü Gündüz: -"Kütüphane, bilgiye ulaşmanın en kolayve en ucuz yoludur"

Bozüyük Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gündüz, kütüphanenin, bilgiye ulaşmanın en kolay ve en ucuz yolu olduğunu söyledi.

Bozüyük Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gündüz, kütüphanenin, bilgiye ulaşmanın en kolay ve en ucuz yolu olduğunu söyledi.

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanenin 7'den 70'e herkese açık olduğunu ve üye olanların sadece kitaplardan değil, internet, gazete, dergi, etüt ve masal odasından faydalanabileceğini belirtti.

Yetişkinlerin kitap okuduğunu görmeyen çocukların, kitap okuma alışkanlığı kazanmasının zor olduğunu ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Çocuklara, 'kitap oku' denildiği zaman bu söz emir olarak telakki ediliyor. Bu sözü söylemek yerine anne ve babanın kitap okuyarak çocuklarına örnek olması lazım. Günümüzde yeniden Amerika'yı keşfetmeye gerek yok. Bunlar daha önce yapıldıysa biz de okumalıyız. Yoksa her gün yeni bir şeyleri bularak, kendimiz çabalayarak yaptığımızda bu çok zorlanan bir yaşam biçimi olur. Ancak okuduğumuzda pek çok şeyi hazır olarak bilgi edinmiş, yeni bilgilere ve gelişimlere açılmış oluruz. İmkanlarından faydalanmak için sadece üye olmak yeterli."

Reklam
Reklam

Gündüz, 25 bin 601 kitabın bulunduğu kütüphanenin 2 bin 270 yetişkin, 2 bin 534 de çocuk üyesi olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz