Bozüyük ilçe başkanından basın açıklaması;

Bozüyük bir kaos ortamına sürüklenmiştir.

METİN TORUN;

“Sevgili Bozüyük’lü Hemşehrilerim

Bundan yaklaşık 5-6 ay öncesinden başlayarak, Bozüyük Belediye Başkanının İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI tarafından görevden alınması ile devam eden ve 24 Aralık 2012 tarihinde Belediye Başkan vekilliği seçimiyle doruğa çıkan ve kamuoyu tarafından ibretle izlenen gelişmeler yaşanmıştır. Bozüyük bir kaos ortamına sürüklenmiştir.

2009 seçimlerinde akla gelebilecek her türlü olumsuz ve kötü sıfatları Sayın Ahmet Berberoğlu’na yakıştıranlar, bir müddet sonra en iyi sıfat ve söylemlerle kendisini davet ederek partilerine kabul etmişlerdir.

Reklam
Reklam

Bu iki zihniyet son üç yıldır Bozüyük’ü birlikte yönetip bu kaos ortamını hazırlamışlardır.

Şimdiye kadar kandırılmış Hemşerilerimiz geldiğimiz bu kaos ortamını ulusal ve yerel basından üzüntü ve mahcubiyet duygularıyla izlemiştir.

Bu gelişmelerin nedenini merak eden kamuoyuna, Sayın Berberoğlu’nun son yaptığı konuşmayı yerel basından okumalarını veya izlemelerini, hatta bu konuşmayı arşivlerinde saklamalarını öneririz.

Bu konuşmadaki ‘’Ben Bozüyük’ün rantını size yedirmem’’ cümlesi sizlere anlatmaya çalıştıklarımızın en kısa özetidir.

Nihayet Belediye Başkan vekilliği seçimi ile noktalanan bu zaman diliminin Bozüyük Halkı tarafından unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu zaman diliminde namus – şeref –ahlak – çıkar – yolsuzluk – onur – erdem ve bunun gibi birçok sözcüğün havalarda uçuştuğunu hep birlikte gördük.

Halkımız sağduyuludur, bu sıfat ve sözcükleri de kimlere yakıştıracağını çok iyi bilir.

90 yıllık Cumhuriyetimizin varlığının tehlikede olduğunu, demokratik ortamın otoriter bir rejime dönüştürüldüğünü, bugüne kadar elde ettiğimiz tüm varlıklarımızın yabancılara satıldığını, bizi birbirimize bağlayan değerlerin zayıflatıldığını, bu değerlerin başında gelen dini duygularımızın kardeşliğe değil de; çatışma ve ayrışmaya yol açtığını, etnik özelliklerin bir çeşitlilik değil, farklılığa dönüştürüldüğünü görüyoruz

Reklam
Reklam

Özellikle son yıllarda gelir dağılımı bozulmuş ve halkımız daha da fakirleşmiştir. İktidarı elinde bulunduranların kendi çıkarlarını korumak ve daha da zenginleşmek istediklerini halkımızın bilmesini isteriz.

Kaybettiklerimizi Bozüyük’ten başlayarak geri almalıyız. Yukarıdaki satırlarda belirttiğimiz gibi Bozüyük te ki kavganın temel nedeni, iktidar sahipleri arasındaki rant paylaşım kavgasıdır.

Zira yıllardan bu yana yöremizde uygulanan ayak oyunlarını siyaset adına kurgulayan ve satranç tahtasının her iki tarafındaki oyuncuların rollerini belirleyerek halkı piyon olarak bu oyunun içine süren anlayış, güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi ve yöremizde sempati ile karşılanan yerel lideri karşısında telaş ve paniğe kapılmışlardır.”

Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz