Bozüyük Müftülüğü'nden Kur'an Kursu Öğreticilerine Yemek

Bozüyük ilçe Müftülüğü tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla Kur'an Kursu öğreticilerine yemek verdi.

Bozüyük ilçe Müftülüğü tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla Kur'an Kursu öğreticilerine yemek verdi.

Müftü Burhan Çakır, bir restoranda usta öğreticilerin katıldığı yemekte, Öğretmenler Günü'nün sadece milli eğitimde görev yapan muallimlerin değil, tüm kurum ve kuruluşlarda insanları eğiten, dokuyan ve ilmik ilmik örüp emek veren tüm eğitimcilerin günü olduğunu söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin, mesleklerin en güzeli ve en kutsalı olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Öğretmenler insanların en değerlisidir. Diyabet İşleri Başkanlığı'na bağlı, müftülüklerce yönetilen Kur'an Kursları'nda görev yapan öğreticilerin de günüdür. İnsan sadece bedenden ibaret olmayıp ruhla beraber tamamlanır. Manasız maddenin hiçbir anlamı yoktur. 'Oku' emriyle başlayan bu yüce dinin ulvi kitabı olan Kur'an-ı öğreten kimseler mümtaz, muazzez ve hayırlı insanlardır. Bu görevi ifa etmenin elbette zorlukları vardır. Tüm zorluk ve yorgunluklar yetiştirilen talebenin besmele çekip Kur'an-ı okumaya başladıkları an yok olur, yerine huzur, saadet ve mutluluk alıverir. Kur'an Kursu öğreticileri hiçbir zaman mesai mefhumu içerisinde çalışmazlar. Eğitimleri Kur'an Kursları'ndaki sınıflarıyla sınırlı olmayıp, sokak, cadde, mahalle, yetim yurdu, huzurevi, cezaevi, okul, hastane, park ve birçok mekanlar sanki sınıfmış gibi çalışırlar."

Reklam
Reklam

Çakır, 24 Kur'an Kursu'nda 33 öğreticinin bin 550 anne ve aileye hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: